26-11-2010 Overschie

Dankzij VVD Overschie in 2011 weer een Paradie

Bij de begrotingsbehandeling heeft de VVD Overschie een motie ingediend om er voor te zorgen dat Paradie Overschie ook in 2011 kan plaatsvinden. Deze motie is op donderdag 25 november 2010 aangenomen in de deelraad. Dankzij de VVD Overschie kan in 2011 Paradie Overschie weer georganiseerd worden.

“Paradie Overschie is de afgelopen jaren het culturele a-merk van Overschie geworden. Bovendien spelen de inwoners, ondernemers en verenigingen van Overschie een belangrijke rol bij Paradie. Waar mogelijk moet je dat in stand houden”, aldus fractievoorzitter Reinier Verhoeven. “De Stichting Paradie Overschie heeft de afgelopen jaren een belangrijk deel van haar inkomsten door middel van sponsoring uit het bedrijfsleven kunnen generen. Door de economische crisis is de animo voor sponsoring teruggelopen en komt Paradie Overschie voor 2011 geld tekort. Voor 2011 kunnen we dat tekort vanuit de deelgemeente aanvullen.”

In tijden van bezuinigingen realiseert de VVD zich natuurlijk ook dat een structureel tekort voor de stichting Paradie niet uit de deelgemeentegelden aangevuld kan blijven worden. “Het is daarom belangrijk dat de deelraad in 2011 op tijd gaat nadenken over de toekomst van Paradie; in welke vorm moet Paradie plaatsvinden en hoe vaak?”

Paradie Overschie is een festival in Overschie waarbij scholen, verenigingen, ondernemers en vrijwilligers betrokken worden bij de programmering en uitvoering. Het festival staat in het teken van sport, workshops, hobby’s en muziek en duurt 3 dagen. De afgelopen jaren hebben grote nationale artiesten, zoals Kane, Di-Rect en Van Velzen opgetreden. Het festival is vrij toegankelijk voor mensen van in en buiten Overschie. Paradie Overschie is in het leven geroepen om de samenhang en de sociale banden in Overschie te versterken. Daarnaast zorgt Paradie voor een impuls aan het verenigingsleven. Tot slot wordt Paradie ingezet om de uitstraling van Overschie te verbeteren en de aantrekkingskracht te vergroten.