01-02-2011 Rozenburg

Toch Wielerronde in Rozenburg

Lange tijd zag het er naar uit dat er dit jaar in Rozenburg geen wielerronde plaats zou vinden. Dat zou niet alleen betekenen dat we niet langer kunnen genieten van de wielersport op het allerhoogste niveau, maar ook dat we een van de weinige feestelijke dagen in onze deelgemeente niet langer kunnen beleven. Kermis, dweilorkesten, levende muziek op het plein en vooral het samen met elkaar genieten van het lekkere weer onder het genot van een hapje en een drankje. En wat te denken van het altijd feestelijke avondprogramma, doorgaans met grote artiesten. Ook dat zou er niet meer in zitten. De Stichting Wielerronde Rozenburg voelde zich na de laatste editie onheus bejegend en vond tevens dat het de organisatie vanwege de veel te intensieve regelgeving niet langer op zich kon nemen.

De VVD in Rozenburg is van mening dat die situatie niet wenselijk is. Al vele jaren is de Wielerronde een van de belangrijkste evenementen binnen de (deel-) gemeentelijke grenzen en dat kan niet zomaar ophouden. De VVD nam onmiddellijk na het besluit van het bestuur van de Stichting Wielerronde Rozenburg (SWR) contact op met de voorzitter om te trachten te redden wat er te redden viel. Dat bleek niet zo eenvoudig toen bleek dat de meeste vrijwilligers zich al hadden verzoend met de nieuwe situatie. Dat liet onverlet dat de voorzitter zich graag de moeite wilde getroosten om op zoek te gaan naar alternatieven, welke gelukkig zijn gevonden.

De Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WP) organiseert al jaren een aantal wielerrondes in en om de Maasstad. WP bestaat uit vertegenwoordigers van de KNWU (wielerbond), het Rotterdamse bedrijfsleven en de lokale overheid. Het bestuur van WP wilde graag en dus werd besloten de mogelijkheden te onderzoeken de organisatie aan hen over te dragen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Rozenburg was een delegatie van WP samen met de voorzitter van SWR aanwezig om kennis te maken met de vertegenwoordigers van de VVD en tevens met de andere politieke partijen. Ook werd een afspraak gemaakt met het DB.

Het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden en in principe is besloten dat de Wielerronde in Rozenburg ook in 2011 gewoon van start kan gaan. Mede door de inspanning en vastberadenheid van de VVD kan Rozenburg op 11 juni dus gewoon genieten van topwielersport, van levende muziek en enkele dagen kermis. De voorzitter van SWR, Arij Hoogenboom, zal met zijn vrijwilligers de nieuwe organisatoren van WP begeleiden bij hun eerste Rozenburgse Wielerronde.

Noteer in de agenda: 11 juni, wielerronde van Rozenburg.

VVD Rozenburg
Jeffrey Kruis (Fractievoorzitter)