09-03-2010 VVD Rotterdam

Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

Enthousiaste en vrolijke gezichten bij de nieuwe VVD fractie in de gemeenteraad. De raadsleden zijn sinds vrijdagochtend tien uur officieel toegelaten tot de Rotterdamse gemeenteraad.

Jeannette Baljeu, lijsttrekker tijdens de campagne, is tijdens een eerste fractievergadering unaniem gekozen tot fractievoorzitter. Baljeu: "Ik heb ontzettend veel zin in de nieuwe periode. Na een drukke week met veel raadsvergaderingen staat er nu een enthousiaste fractie klaar om aan het werk te gaan. Er valt nog zoveel te doen hier in de stad, daar beginnen we met plezier aan."

De installatie was voornamelijk een formele aangelegenheid. Voor de nieuwe raadsleden Antoinette Laan en Jan Willem Verheij was het even wennen in de nieuwe stoel. Laan: "Het is een bijzondere dag voor mij. Het is een hele eer om in de gemeenteraad zitting te mogen nemen." Verheij: "We gaan beginnen aan een zware, maar geweldige klus." Met de zetel winst neemt ook George van Gent weer plaats in de gemeenteraad. Als oudgediende kent hij de mores in de raad, maar hij heeft het enthousiasme van een nieuweling. Van Gent: "Het blijft een fantastische plek."