23-02-2012 VVD Rotterdam

Ontpost de gemeente

De gemeente Rotterdam stuurt veel brieven per post aan Rotterdamse inwoners en ondernemers. De VVD Rotterdam heeft een notitie aan het College aangeboden, met tien voorstellen waarbij de gemeente digitaal brieven kan versturen. Fractievoorzitter Maarten van de Donk: “Wij zijn er van overtuigd dat de gemeente hierdoor minstens een half miljoen euro kan besparen.”

Enkele voorbeelden van besparingen zijn het niet meer per post versturen van loonstroken aan ambtenaren, herinneringen voor het verlengen van paspoorten en rijbewijzen en de mededeling dat een boek klaarligt bij de bibliotheek. “Naast de financiële besparing die dit oplevert, is het ook nog eens goed voor het milieu. Experts hebben berekend dat minstens 70 bomen bespaard kunnen worden”, aldus Van de Donk.

Voor de VVD staat voorop dat de kwaliteit van de dienstverlening door de gemeente op hetzelfde niveau blijft als nu. Mensen die niet over internet beschikken, moeten gewoon per post brieven van de gemeente blijven ontvangen. Ook mag het digitaal versturen van brieven niet zorgen voor extra rompslomp bij inwoners en ondernemers.

Het College heeft positief gereageerd op de notitie van de VVD. Wethouder Kriens heeft aangegeven dat de suggesties van de VVD de komende tijd worden uitgewerkt.

Lees hier de notitie 'Ontpost de gemeente'.


Post new comment

Uw e-mailadres wordt niet getoond op deze website.