04-05-2011 VVD Rotterdam

VVD wil duidelijkheid over SDDC en Van Ghentkazerne

De VVD Rotterdam wil duidelijkheid van het College over wat er mis is gegaan bij de vestiging van een logistieke eenheid van het Amerikaanse leger in Rotterdam. Vorige week werd bekend dat de eenheid (het SDDC) zich niet in Rotterdam zal vestigen, ondanks afspraken hierover. “Volgens de wethouder waren de contacten met de Amerikanen goed. Ik vind het vreemd dat zij uiteindelijk niet voor Rotterdam kiezen en wil weten hoe dit komt,” vertelt woordvoerder Jan-Willem Verheij.

Om de komst van het Military Surface and Distribution Command (SDDC) mogelijk te maken heeft de gemeenteraad onlangs ingestemd om voor ruim 18 miljoen euro een kantoor te realiseren. De gemeente is naar eigen zeggen jarenlang bezig geweest om het SDDC in Rotterdam te vestigen. De komst naar Rotterdam zou goed zijn voor de haven en de werkgelegenheid.

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over het verloop van zaken. Verheij: “Ik wil van de wethouder weten of er al eerder signalen van de Amerikanen zijn ontvangen dat zij zich niet in Rotterdam zouden vestigen. Daarnaast wil ik duidelijkheid hebben over welke investeringen en uitgaven de gemeente gedaan heeft om de komst van het SDDC mogelijk te maken.”

De VVD maakt zich zorgen over de gevolgen van dit besluit voor de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Deze wordt door bezuinigingen bij Defensie bedreigd met sluiting. “Juist de koppeling met het SDDC leek goede zekerheid te bieden voor het behoud van de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Nu het SDDC niet doorgaat wil ik graag van het College weten welke stappen zij onderneemt om de kazerne voor Rotterdam te behouden,” besluit Verheij.Post new comment

Uw e-mailadres wordt niet getoond op deze website.