zoeken
article main image
Doelen

Rotterdam sterk tijdens corona

De coronacrisis raakt ook onze stad hard. We staan met z’n allen voor een enorme opgave om het virus te bedwingen en de economie sterk te houden. Al onze inzet is daar nu op gericht.

Elke Rotterdammer heeft een grote verantwoordelijkheid

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: elke Rotterdammer heeft de verantwoordelijkheid om mee te helpen het virus te bedwingen. Houd afstand en blijf zoveel mogelijk thuis. Het is mooi weer en de verleiding is groot om naar het strand of park te gaan. Doe het niet! Geniet van het mooie weer in je eigen tuin of op je balkon. Voor je lichaam zorgen is extra belangrijk als je weinig de deur uit gaat. Klik hier voor tips om thuis fit te blijven.

We krijgen het coronavirus alleen onder controle als iedereen het volgende doet (to do-lijst): Blijf (en werk) zoveel mogelijk thuis, Houd 1.5 meter afstand, Was vaker je handen, Schud geen handen, Vermijd drukke plekken.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de politie en de gemeente handhaven deze regels en delen boetes uit overtreders. Die boetes zijn fors: honderden euro's. Meer informatie over de maatregelen is terug te vinden op de website van gemeente Rotterdam (hier) en het RIVM (hier).

Let op elkaar

Juist nu we weinig het huis uit kunnen, is het extra belangrijk om naar elkaar om te zien. Maar: doe dat per telefoon of digitaal, zoals via social media, FaceTime of WhatsApp. Let een beetje op elkaar en houd rekening met uw huisgenoten en buren.

Er kunnen ook spanningen ontstaan. Zelfs zo erg dat die leiden tot huiselijk geweld en kindermishandeling. Blijf alert! Bel bij acuut gevaar altijd 112. Als je geen acuut gevaar ziet maar je wel zorgen maakt, bel dan met Veilig Thuis Regio Rijnmond: 0800-2000. Meer informatie is te vinden via: https://www.rotterdam.nl/nieuws/spanningen-thuis/.

We staan klaar ondernemend Rotterdam

De VVD staat klaar om Rotterdamse ondernemers en zelfstandigen op elke mogelijke manier te ondersteunen. Dankzij hun keiharde werk in de afgelopen jaren, stond onze economie er ontzettend goed voor. Onze stad heeft daar erg van geprofiteerd. Nu juist zij door deze crisis hard worden geraakt, is ons er alles aan gelegen dat de stad er voor hén is.

In aanvulling op het landelijk economisch steunpakket, heeft ook de gemeente Rotterdam verschillende maatregelen genomen om ondernemers lucht te geven. Zoals uitstel van belastingen. Ook is het platform Rotterdam Zet Door gelanceerd om de vele mooie initiatieven van Rotterdamse ondernemers onder de aandacht te brengen. Op de websitewww.rotterdamzetdoor.nl vind je een overzicht.

Ondanks alles wat er al gebeurt, is het voor veel ondernemers en zelfstandigen een loeizware tijd. Als de steunmaatregelen voor jou onvoldoende zijn, als je vragen hebt, of als je kansen ziet waar je hulp bij nodig hebt: laat het ons dan gelijk weten. Stuur nu een e-mail

Zorg ook dat je zeker weet dat je al van alle beschikbare hulp gebruik maakt. Dan kan snel via deze website: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/

Ook roepen we elke Rotterdammer op: koop juist nu lokaal en houd Rotterdam sterk! 

Sterker door strijd

De wapenspreuk van Rotterdam is "Sterker door strijd". Die wapenspreuk werd door de vorige generatie verdiend. Wij zijn vastberaden om te zorgen dat ook de huidige generatie onze wapenspreuk eer zal aandoen. Wij gaan ons hier samen doorheen worstelen. Hoe dan ook. 

Neem contact op

Heb je vragen, zorgen, ideeën, of wil je iets anders kwijt? Neem dan contact op met de fractie. Dat kan door te mailen naar fractie@vvdrotterdam.nl. Ook gaan we binnenkort "online canvassen". Houd deze website en onze social media in de gaten voor aankondigingen. 

Corona