zoeken
Nieuws

€ 20.000 boete voor lachgas dumpers

26 april 2024
detail iamge

ROTTERDAM - Dankzij vragen van VVD-raadslid Marike Abrahamse komt Rotterdam met een strenge lachgas aanpak. € 20.000,- voor veelplegers van lachgas dumping, € 5.000,- voor een eerste recidivering, € 400,- euro voor een eerste heterdaadje en een speciaal hit-and-run handhavingsteam.

Het dumpen van lachgas plaagt de Rotterdamse wijken. Bewoners ervaren er dagelijks overlast door, in 2023 ging het om 6.116 meldingen. Het dumpen van lachgas is niet om te lachen, de cilinders kunnen namelijk ontploffen. Daarom moet het lachgas worden opgeruimd door een gespecialiseerd opruimbedrijf. In antwoord op de schriftelijke vragen van de VVD heeft wethouder Karremans aangegeven dat dit de gemeente maandelijks 87.000,- aan belastinggeld kost. Geld van de Rotterdammer. Dit kan zo niet langer.

VVD-raadslid Marike Abrahamse is blij met de stappen die de wethouder neemt om plegers van lachgas dumping aan te pakken. “Handhaving wordt geïntensiveerd met gerichte acties op bekende hotspots, uitgevoerd door een speciaal hit-and-run handhavingsteam. Dat is top.” “En,” zegt Abrahamse, "we gaan dumpers pakken waar ze het voelen: in hun portemonnee.” Bij gepakt worden op herhaaldelijk lachgas dumpen krijgt een recidive een boete van € 5.000,- oplopend tot € 20.000,-. Ook wordt het opruimen van de cilinders door Stadsbeheer en het opruimbedrijf opgeschaald.

In januari stelde VVD-raadslid Marike Abrahamse aan wethouder Vincent Karremans vragen over de illegale dumping van lachgas. De vragen en beantwoording vindt u hier.

—---------------------------------------------------------------------------------------------------

Contactgegevens fractiebureau:
T: 010-267 2546
E: fractie@vvdrotterdam.nl

Contactgegevens Marike Abrahamse
E:
ms.abrahamse@raadrotterdam.nl

Marike Abrahamse
WORD VVD'ER