zoeken
Nieuws

Aanleg extra parkeerplekken in Bergpolder gestart

17 december 2020
detail iamge

ROTTERDAM - De Rotterdamse VVD lost een verkiezingsbelofte in. Nadat de VVD het al in 2018 in het coalitieakkoord had geregeld, ging afgelopen week eindelijk de eerste schop in de grond: er komen meer dan 80 extra parkeerplekken in de wijk Bergpolder. Daarvan worden er nu als eerste 23 aangelegd aan de Bergselaan tussen de Schieweg en het Stadhoudersplein. Vincent Karremans (fractievoorzitter) vinkt hiermee een belangrijke To Do af van zijn lijst met plannen voor Rotterdam.

Einde aan eindeloos rondjes rijden na dag hard werken
“We kregen het in 2018 heel veel te horen in Bergpolder. Mensen die het zat zijn om na een dag hard werken vele rondjes moeten rijden om in Bergpolder een parkeerplek te vinden”, zegt Karremans. Om de parkeerdruk in de wijk te verlichten zijn er dus extra parkeerplekken nodig. En die komen er nu ook. De 23 extra plekken die aankomende week opgeleverd zullen worden, zijn de opmaat naar meer. Want het plan is om de aankomende periode 84 extra parkeerplekken te creëren in Blijdorp, Bergpolder en de Provenierswijk.

Verkeersaso’s aanpakken
“We slaan twee vliegen in één klap, er komen meer parkeerplekken en we maken de verkeerssituatie veiliger”, zegt Karremans. Er wordt namelijk één rijstrook op de Bergselaan ingewisseld voor extra parkeerplaatsen, en op die manier wordt de rijweg eenbaans, net de wegen die er op aansluiten. Dat bemoeilijkt het verkeersaso's om daar flink op te trekken. Het versmallen is mogelijk, want uit onderzoek blijkt dat dit geen effect heeft op doorstroming van het verkeer. “Toen we in 2018 de wijk rond gingen, hoorde ik dat het tekort aan parkeerplekken het grote probleem was in de buurt. Ook tijdens corona blijven we dit soort problemen aanpakken en doorbouwen aan de stad!”.

WORD VVD'ER