zoeken
Nieuws

Boa’s verdienen ook coronabonus!

05 november 2020
detail iamge

Boa’s verdienen ook coronabonus!

Als het aan Vincent Karremans (fractievoorzitter VVD) ligt krijgen de Rotterdamse boa’s zo snel mogelijk een coronabonus. Dit zou moeten gebeuren in navolging van de Rotterdamse politiemensen die gister het nieuws kregen dat zij een coronabonus van 300 euro netto ontvangen. “Dik verdiend”, zegt Karremans: “Maar nu kunnen onze boa’s niet achter blijven, want die verdienen een blijk van waardering voor hun rol in de frontlinie van de coronacrisis!”

Inmiddels hebben twee boa-vakbonden aangegeven dat ook boa's de netto bonus van 300 euro horen te verdienen. Daar sluit de Rotterdamse VVD zich volledig bij aan, boa's moeten net zo behandeld worden als politiemensen. Karremans: “Boa’s lopen al de hele coronacrisis op hun achterste benen. Zij moeten naar voren treden als anderen naar achter gaan, en in soms zeer lastige situaties de corona-regels handhaven”.

De afgelopen periode hebben zich verschillende incidenten voorgedaan waarbij boa’s bij de handhaving van coronaregels te maken kregen met ernstig geweld. Dit gebeurde bijvoorbeeld in de Oldegaard, daar werden verschillende boa’s het ziekenhuis in geslagen. Karremans: “We willen onze waardering niet alleen uitspreken voor het werk van de boa’s, maar ook hun een beloning geven die ze verdienen”.

Het VVD-initiatief is vanochtend ingediend bij het stadsbestuur. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via fractie@vvdrotterdam.nl

Misdaad mag niet lonen Rotterdam sterk tijdens corona Vincent Karremans
WORD VVD'ER