zoeken
Nieuws

Campagne 'Eerlijk over drugs'

30 juni 2022
detail iamge

De campagne ‘Eerlijk over drugs’ is van start gegaan. Een campagne die als doel heeft om gebruikers van illegale drugs te doen beseffen dat het gebruik niet onschuldig is, maar grote gevolgen heeft voor maatschappij en natuur. 

In september 2019, heeft het toenmalig raadslid Vincent Karremans namens de Rotterdamse VVD de motie: ‘De gevolgen van een lijntje’ ingediend. Deze motie vroeg om te komen met een plan om de Rotterdamse drugsgebruikers bewust te maken van de maatschappelijke gevolgen van drugsgebruik, bijvoorbeeld door het plaatsen van billboards bij festivals. 

Het gebruik van illegale drugs is nagenoeg normaal geworden, dit zagen we vorige jaar terug bij rioolwateronderzoek waaruit bleek dat er in Rotterdam 40.000 lijntjes cocaïne per dag wordt gebruikt, wat neerkomt op 700 kilo cocaïne per jaar dat gebruikt wordt in Rotterdam!. Het gebruik wat soms onschuldig lijkt heeft grote gevolgen voor maatschappij en natuur. De Rotterdamse maatschappij en natuur gaan zwaar gebukt onder de gevolgen van de drugscriminaliteit. Gevolgen die we terugzien in onder andere de vorm van schietpartijen, liquidaties en drugs afvaldumpingen in de natuur. Dit zijn gevolgen die vaak niet zichtbaar voor de gebruikers van illegale drugs. Daarom zijn we erg blij dat deze campagne nu echt van start gaat. De campagne laat namelijk op indringende wijze zien dat het gebruik van illegale drugs, bijdraagt aan het in stand houden en vergroten van drugscriminaliteit in onze stad, met grote gevolgen voor maatschappij en natuur. 

De Rotterdamse VVD ziet het vergroten van het besef bij gebruikers dat het gebruik van illegale drugs niet onschuldig is, maar grote gevolgen heeft voor maatschappij en natuur als onderdeel van effectieve aanpak om de drugscriminaliteit in onze stad tegen te gaan. 

Meer lezen over de campagne? Klik dan hier
Misdaad mag niet lonen
WORD VVD'ER