zoeken
Nieuws

Cruiseschepen zijn in Rotterdam meer dan welkom

01 augustus 2023
detail iamge

Onlangs heeft Amsterdam besloten om geen cruiseschepen meer toe te laten in de stad, met andere woorden Amsterdam jaagt cruiseschepen en haar passagiers de stad uit. 

Wat de Rotterdamse VVD betreft bieden de fouten van Amsterdam kansen voor Rotterdam. In Rotterdam weten we in tegenstelling tot Amsterdam dat overlast wordt opgelost met het aanpakken van de overlastgevers, niet met het straffen van een hele groep. 

Rotterdam zijn we koploper als het gaat om het verduurzamen van de cruisesector. Het streven is in 2024 de walstroom klaar te hebben liggen, zodat alle cruiseschepen aan de stekker kunnen. Dit maakt Rotterdam de meest duurzaamste (cruise)haven ter wereld. In tegenstelling tot Amsterdam geloven wij in Rotterdam wel in het verduurzamen van vervoer over water. Naast een enorme verduurzaming zorgen meer cruiseschepen ook voor meer geld voor lokale Rotterdamse ondernemers. De Rotterdamse VVD verwelkomt daarom graag cruiseschepen bij de Cruise Port Rotterdam aan de Wilhelminakade. 

Naast dat we graag meer cruiseschepen naar Rotterdam zien komen, willen we ook het internationale cruisesector evenement het CLIA naar Rotterdam halen. Op deze manier kunnen we aan de hele wereld laten zien hoe wij in Rotterdam met walstroom ervoor zorgen dat de cruiseschepen duurzaam worden. 

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen heeft ons raadslid Dieke van Groningen vragen gesteld aan de wethouder. Klik hier om de vragen van Dieke te lezen. 

Economie/ondernemerschap Dieke van Groningen
WORD VVD'ER