Nieuws

De dagen van verkeersaso's in Rotterdam zijn geteld.

23 juni 2023

Het is de grootste ergernis van Rotterdammers, verkeersaso’s die met hun knallende uitlaten, piepende banden en veel te hoge snelheid Rotterdam onveilig maken. “De dagen dat je ongestraft kon wegkomen met scheuren door Rotterdamse straten en Rotterdammers terroriseren met hard optrekken, toeteren en piepende banden zijn voorbij.” 

Vanaf 2018 is raadslid Dieke van Groningen al bezig om verkeersaso’s aan te pakken. En deze vasthoudendheid wordt vandaag beloond door wethouder Vincent Karremans. Vandaag heeft de wethouder de Rotterdamse Verkeersaso aanpak gelanceerd. 

Als eerste stad van Nederland gaat Rotterdam BOA's inzetten om verkeersaso’s aan te pakken. “Als Rotterdamse VVD zijn we super blij met deze revolutionaire aanpak, we vergroten de pakkans van verkeersaso’s hiermee enorm” aldus raadslid Dieke van Groningen.

Verkeersaso’s die zich blijven misdragen kunnen rekenen op een last onder dwangsom tot 3000 euro. Ook gaat Rotterdam wijk- en gebiedsverboden geven aan verkeersaso’s. Dat betekent dat wie niet wil luisteren en Rotterdammers blijft lastigvallen met asociaal rijgedrag, straks een gebiedsverbod krijgt en 3000 euro mag aftikken. 

Naast het vergroten van de pakkans, het verhogen van de boetes en gebiedsverboden. Gaan we ook meer innovatie en technologie inzetten zoals borden die snelheid en geluid weergeven, zodat verkeersaso’s op hun gedrag gewezen worden. 

Klik hier om de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak te lezen. 

Aan de slag voor Rotterdam