zoeken
Nieuws

Drama aan de Schammenkamp

04 februari 2024
detail iamge

Zaterdagavond 3 februari werd er meer bekend over het drama wat heeft plaatsgevonden aan de Schammenkamp. De aanwezigheid van een drugslab in één van de garageboxen zou mogelijk de oorzaak zijn geweest van de explosie op maandagavond 29 januari. De politie heeft in verband met het drugslab een 34 jarige man aangehouden, wat de oom blijkt te zijn van een van de mannen die bij de explosie en de daaropvolgende brand om het leven kwamen. De Rotterdamse VVD heeft met grote verbazing en verdriet kennis genomen van de mogelijke oorzaak van het drama aan de Schammenkamp. Wat ons betreft moeten we er alles aan doen om te voorkomen dat een drama als dit zich kan herhalen. Het hebben van een drugslab of kwekerij is niet alleen verboden, maar het is egoïstisch en kan dramatische gevolgen hebben voor omwonenden.

Wat de Rotterdamse VVD betreft worden er vergaande acties ondernomen om drugslabs en kwekerijen in Rotterdam te ontmantelen. Daarom heeft onze fractievoorzitter Pascal Lansink Bastemeijer gevraagd om in actie te komen. Wat ons betreft gaat er een grootschalige risicogebaseerde controle uitgevoerd worden op alle mogelijke locaties van drugslabs of kwekerijen in woonwijken zoals garageboxen of leegstaande panden in Rotterdam. 

Pascal Lansink Bastemeijer: "Ik weet wel dat we eens in de zoveel tijd een hennepkwekerij oprollen. Maar van drugslabs, waar ze synthetische drugs maken, daar heb ik eigenlijk weinig kennis van. Ik denk echt dat we dat moeten onderzoeken. Ik denk dat dat in samenwerking met de gemeente, politie en woningbouw veel slimmer kan. We hoeven niet alle garageboxen in Rotterdam te openen, maar heel gericht op daar waar je verwacht dat er mogelijk iets niet in de haak is" Pascal Lansink Bastemeijer vervolgt: Denk hierbij aan gebouwen waar al eerder melding over is gedaan, wat bij Schammenkamp ook het geval was. Maar ook aan garageboxen die op naam staan van mensen zonder auto's of bedrijven die helemaal geen omzet draaien. We moeten de drugslabs en kwekerijen opsporen en een Schammenkamp 2 voorkomen." 

Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER