zoeken
Nieuws

Duidelijk melden.

10 september 2021
detail iamge

Gisteren, donderdag 9 september is door de gemeenteraad van Rotterdam de motie duidelijk melden van Pascal Lansink-Bastemeijer aangenomen. Met deze motie komt er een overzicht van alle meldpunten waar ontspoord gedrag bij jongeren gemeld kan worden en komt er een plan om deze meldpunten onder de aandacht van de Rotterdammers te brengen. Waarom is dit eigenlijk nodig?

De aanleiding voor deze motie is het geweld dat deze zomer in Rotterdam heeft plaatsgevonden. De hoeveelheid geweld, waarbij ook jonge mensen betrokken waren, riep de vraag op bij onze nieuwe woordvoerder veiligheid Pascal Lansink-Bastemeijer: “Wanneer ik als bezorgde buurman mij zorgen maak om mijn buurjongen of buurmeisje die niet lekker in zijn of haar vel zit en dreigt af te glijden in geweld en criminaliteit, waar kan ik dit dan melden?”

Deze vraag was het begin van een zoektocht, een zoektocht die liet zien dat er veel verschillende meldpunten zijn, meldpunten waarvan vaak niet duidelijk is wat er nu wel en niet gemeld kan worden.

De informatie die buren, vrienden, leraren of welke Rotterdammer dan ook heeft over ontspoord gedrag moet bekend zijn bij zorg en veiligheidsinstanties. Door het creëren van duidelijkheid in het bos aan meldpunten, zorgen we dat iedereen die informatie heeft of zich zorgen maakt, dit kwijt kan bij de meldpunten die hiervoor bedoeld zijn. Door kennis te hebben van deze informatie kunnen we preventieve acties ondernemen, zodat we jonge mensen die dreigen af te glijden helpen en Rotterdam veiliger maken.  

WORD VVD'ER