Nieuws

Evenementenstad Rotterdam

14 april 2023

De Rotterdamse Gemeenteraad is gisteren akkoord gegaan met ons initiatiefvoorstel voor het Rotterdamse evenementenbeleid. Hiermee laat de raad zien dat we achter een levendige stad staan. We laten zien dat we graag samen met de stad, met ondernemers, wijkraden en bewoners, onze stad willen blijven verbeteren. En dat we het organiseren van iets leuks in onze stad vooral makkelijker willen maken.

Met dit voorstel hebben we een aantal zaken geregeld. Ten eerste kunnen evenementen, in overleg met de wijk, langer doorgaan dan 23:00. Ten tweede worden de wijkraden en horeca meer betrokken bij het evenementenbeleid. Daarbij komt er meer aandacht voor kleine wijkgerichte evenementen in onze stad. Tot slot zijn evenementenlocaties erg belangrijk. Het zou helemaal mooi zijn als organisatoren mee investeren in de evenementenlocaties in onze stad en daarnaast willen we dat het college actief op zoek gaat naar  een nieuwe geschikte locatie in de stad.

Met dit voorstel proberen we op zoek te gaan naar alle mogelijkheden in Rotterdam. Zoals Jules Deelder al zei: Binnen de perken zijn de mogelijkheden even onbeperkt als daarbuiten. Lees het initiatiefvoorstel hier.

Aan de slag voor Rotterdam