zoeken
Nieuws

GPS tracker voor notoire verkeersaso's

22 september 2023
detail iamge

Rotterdam gaat al jaren gebukt onder het geweld van ronkende motoren, piepende banden en knallende uitlaten. Rotterdammers zijn de overlast door hard optrekken, eindeloos toeteren en het door straten racen meer dan zat. Verkeersaso’s zoals we deze groep jonge mannen noemen, zorgen voor veel overlast en onveilige situaties. Raadslid Dieke van Groningen is al sinds 2018 bezig om dit probleem aan te pakken. Mede dankzij haar vasthoudendheid is er nu de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak. 

Dankzij de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak kunnen er voor verkeer asociaal en gevaarlijk gedrag hoge boetes worden opgelegd tot wel 3000 euro. Daarnaast kunnen ze in Rotterdam nu ook een gebiedsverbod krijgen. Dat zijn de eerste stappen om alleen de overtreders aan te pakken en niet de Rotterdammers.

Voor de aanpak van verkeeraso’s in Rotterdam, hebben we zowel de politie als het Openbaar Ministerie nodig om ons te helpen. Om gebiedsverboden en de hoge boetes op te kunnen leggen is het super belangrijk dat er een goed dossier van de notoire verkeershufter wordt opgebouwd. Dat is nodig om tot zwaardere maatregelen over te kunnen gaan. Alleen hoe bouw je nu een goed dossier op? 

Bij zware criminelen bestaat de mogelijkheid om deze te laten volgen middels een GPS tracker. Wat ons raadslid Dieke van Groningen betreft wordt het tijd om de auto van notaire verkeeraso’s die continu in de fout gaan ook te gaan voorzien van een GPS tracker. Het is een heel zwaar instrument dat dan ook alleen voor de notoire verkeershufter ingezet zou kunnen worden, die we op een andere manier niet aan het verstand gepeuterd krijgen dat ze zich moeten gedragen in het verkeer. Het gaat dus echt om verkeersaso’s die zich keer op keer asociaal gedragen in het verkeer. 

Dieke van Groningen: "Dat kleine groepje notoire verkeersaso’s wil je de rekening presenteren voor hun asociale gedrag." Een GPS tracker in de auto van deze notoire verkeersaso’s betekent dat je heel precies actie kan ondernemen op deze groep. Zo maken we een einde aan de verkeersaso in Rotterdam en geven we de stad terug aan de Rotterdammers. Iedereen met een mooie auto die hier normaal rondrijdt is en blijft van harte welkom. Voor de verkeersaso daarentegen is hier geen plaats. Boek circuit Zandvoort, daar mag je racen. "Niet in Rotterdam!”

Dieke van Groningen
WORD VVD'ER