zoeken
Nieuws

Hart onder de riem voor snackbar Huijsman.

11 oktober 2021
detail iamge

Afgelopen vrijdag heeft onze fractievoorzitter Pascal Lansink-Bastemeijer een bezoek gebracht aan snackbar Huijsman. De snackbar werd vorige week vrijdagavond slachtoffer van een gewapende overval. De eigenaar en het personeel was erg geschrokken van de overval en was dan ook blij dat ze hun verhaal kwijt konden aan de VVD-fractievoorzitter.

Het personeel van de snackbar gaf aan dat men zich zorgen maakt over de veiligheid in de wijk. Met name de cohesie en sociale controle was de laatste jaren erg achteruit gegaan. Waar vroeger de jongeren in de wijk werden gecorrigeerd door verschillende ouders uit de buurt. Is het vandaag de dag zo dat mensen elkaar niet meer durven aan te spreken uit angst voor de gevolgen.

Ondanks dat men blij was met de aandacht die er nu is voor de snackbar heeft men de hoop dat er ook de komende tijd aandacht blijft voor de veiligheid in de buurt. Pascal heeft het personeel en de eigenaar van snackbar Huijsman de mogelijkheid uitgelegd tot het aanvragen van veiligheidscamera’s in de wijk. Pascal Lansink-Bastemeijer: “Met een veiligheidscamera in de wijk, heeft meerdere effecten. Het heeft een preventieve werking, het helpt de opsporing en het geeft mensen een veilig gevoel. Daarom is het belangrijk dat Rotterdammers of het nu gaat om overvallen, inbraken of vernielingen, als ze zich onveilig voelen in hun wijk een veiligheidscamera aanvragen.”

Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER