Nieuws

Hondenaanlijnplicht Hoek van Holland geen voldongen feit

15 maart 2024

ROTTERDAM - Het leek voor veel Hoekenezen een voldongen feit: de hondenaanlijnplicht in de Natura 2000-gebieden om natuurherstel tegen te gaan. Uit een reactie op de schriftelijke vragen van VVD-raadslid Marike Abrahamse blijkt dit gelukkig een misverstand te zijn. Zij is erg tevreden met het vandaag gepubliceerde antwoord van de wethouder: ”De wethouder heeft geluisterd naar de zorgen van de VVD en de bewoners en dus is de aanlijnplicht geen voldongen feit. Wat ons betreft komt die er dan ook niet, ook al wil de provincie dit straks misschien wel. We moeten eerst kijken wat het effect is van alle andere mogelijke maatregelen op het natuurherstel.”

 

In antwoord op de schriftelijke vragen van de VVD heeft de wethouder aangegeven dat hij graag in gesprek gaat met de bewoners van Hoek van Holland om zo het vertrouwen in het participatieproces te herstellen. Ook de extra handhaving tegen vervuiling in het natuurgebied, waar de VVD om vroeg, zal er komen. ”Bewoners ergeren zich dood. De toeristen dumpen afval in het bos of gaan wildplassen. Het is dus goed dat er extra boswachters komen om hierop te handhaven. Zeker nu er door de metro steeds meer toeristen naar Hoek van Holland komen.”

 

In september stelde VVD-raadslid Marike Abrahamse aan wethouder Vincent Karremans vragen over de voorgenomen hondenaanlijnplicht en vervuiling in de Natura 2000-gebieden. De vragen en beantwoording vindt u hier.

 

—---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Voor de redactie:

Contactgegevens fractiebureau: 

T: 010-267 2546

E: fractie@vvdrotterdam.nl

 

Contactgegevens Marike Abrahamse 

E: ms.abrahamse@raadrotterdam.nlAan de slag voor Rotterdam