zoeken
Nieuws

Houd Bambi in Kralingen!

02 juni 2023
detail iamge

Veel mensen zijn ermee groot geworden, Bambi. Sinds jaar en dag gaan kinderen naar hertenkampen om de hoofdrolspeler uit de Disney klassieker in het echt te zien. Veel kinderen en ouders beleven hier plezier aan. Maar aan dit Bambi gevoel komt in 2024 een einde. Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft besloten dat er niet meer gefokt mag worden met de herten van hertenkampen en kinderboerderijen. Met als gevolg dat de hertenkampen zullen verdwijnen

Ook in Rotterdam hebben we hertenkampen zoals in het Kralingse Bos. Naast dat veel Rotterdammers het leuk vinden om met hun kinderen en kleinkinderen de herten te bezoeken. Hebben hertenkampen ook een enorme educatieve waarde, omdat kinderen op een laagdrempelige manier in contact komen met de dieren en de natuur. De Rotterdamse VVD vindt het verdwijnen van de hertenkampen een schande en een voorbeeld van doorgeslagen Haagse regelzucht. 

Wat ons betreft zullen we ons als stad niet zomaar neerleggen bij het verdwijnen van de hertenkampen uit Rotterdam. Zeker gezien het feit dat er wel gefokt mag blijven worden met exotische dieren zoals lama’s en kamelen. Daarom heeft ons raadslid Marike Abrahamse samen met Leefbaar Rotterdam vragen gesteld aan de wethouder. Klik hier om de vragen te lezen.  

Marike Abrahamse
WORD VVD'ER