Nieuws

Laat de Coolsingel oranje kleuren

29 november 2022

ROTTERDAM - De Rotterdamse VVD wil graag dat de huldiging van het Nederlands elftal bij het winnen van de wereldtitel op het WK in Qatar, plaats zal vinden op de Coolsingel in Rotterdam. 

 

De Rotterdamse VVD heeft het volste vertrouwen dat het Nederlands elftal op 18 december de wereldtitel gaat binnenslepen onder leiding van Sparta-icoon Louis van Gaal. De weg naar deze wereldtitel begon op 16 november 2021 in Rotterdam toen het Nederlands elftal zich wist te kwalificeren dankzij een 2-0 overwinning op Noorwegen. 

 

Bij het winnen van de wereldtitel kan een huldiging alleen plaatsvinden in de voetbalhoofdstad van Nederland. Het feit dat Feyenoord momenteel de ranglijst van de Eredivisie aanvoert, onderstreept nogmaals dat Rotterdam de voetbalhoofdstad van Nederland is. Bovendien hebben de Rotterdammers nog een groot feest te goed, omdat het songfestival van 2021 niet groots gevierd kon worden vanwege alle corona maatregelen. Raadslid Dieke van Groningen:" Hoe mooi zou het zijn om zo een groot feest voor iedereen en ook voor alle ondernemers in de voetbalhoofdstad van Nederland" 

 

Daarom zal de Rotterdamse VVD tijdens de gemeenteraad van donderdag 1 december aan het college vragen om zo snel mogelijk aan de KNVB kenbaar te maken dat Rotterdam de beste locatie is om het Nederlands elftal te huldigen, na het binnenhalen van de wereldtitel. 

Aan de slag voor Rotterdam