Nieuws

Malafide verhuurders.

26 november 2021

In de oude stadswijken van onze stad zorgen malafide verhuurders voor mistanden bij de verhuur van woningen. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Wethouder Bouwen en Wonen, Bas Kurvers. Van de 363 onderzochte situaties bleek 91% niet in orde. Deze misstanden komen voor in verschillende vormen. Zo zijn er malafide verhuurders die veel te veel huur vragen voor woningen. Ook  bleek dat bepaalde verhuurde woningen niet goed werden onderhouden.

Ons raadslid Hannages Faber: “Dit onderzoek toont opnieuw aan dat we er als stad alles aan moeten doen om excessen en misstanden in de woningmarkt aan te pakken. Het mag niet zo zijn dat malafide verhuurders die met groot geld Rotterdammers uit de woningmarkt drukken. Ook nog eens zorgen dat Rotterdammers in slechte woningen wonen en financieel worden uitgeknepen. We zijn daarom ook blij dat we er als stad alles aan doen om malafides verhuurders worden aangepakt. Dit wordt nu onder meer gedaan met controles. Ook de opkoopbescherming gaat ons echt helpen om malafide verhuurders aan te pakken en te weren uit de stad.”

Rotterdam gaat als eerste stad van Nederland op 1 januari de opkoopbescherming invoeren, deze zal worden ingevoerd in 16 Rotterdamse wijken. In deze wijken gaan kopers van een huis verplicht worden om te wonen in het aangekochte huis. Dankzij de opkoopbescherming, zullen starters niet meer worden weggedrukt door beleggers.

Aan de slag voor Rotterdam