zoeken
Nieuws

Ondernemers bedreigd

11 november 2022
detail iamge

Criminelen in onze stad mogen we geen centimeter ruimte geven. In de aanpak van ondermijning is het daarom soms noodzakelijk om bedrijven te sluiten. Waar we voor moeten oppassen is dat we met het sluiten van bedrijven, ondernemers niet in de handen van criminelen drijven. Daarom hebben onze raadsleden Dieke van Groningen en Pascal Lansink Bastemeijer vragen gesteld aan de burgemeester. Klik hier om onze schriftelijke vragen te lezen. 

De Rotterdamse VVD begrijpt dat de burgemeester er alles aan moet doen om Rotterdammers veilig te houden en criminaliteit tegen te gaan. Tegelijkertijd moeten we blijven opkomen voor ondernemers die buiten hun schuld om slachtoffer worden van criminelen. 

Naast dat het voor een ondernemer zeer pijnlijk is om buiten zijn of haar schuld om gedwongen gesloten te worden, heeft dit ook nog eens enorme financiële consequenties. Terwijl veel ondernemers nu al in lastige tijden aan het ondernemen zijn, door stijgende energiekosten, personeelstekorten en andere lasten. De Rotterdamse VVD ziet een mogelijk gevaar in de financiële druk die vervolgens bij ondernemers ontstaat op het moment dat zij na afpersing of bedreiging vanwege de openbare orde en veiligheid gedwongen gesloten worden. Dit kan hen mogelijk nog vatbaarder maken voor crimineel geld.

WORD VVD'ER