zoeken
Nieuws

Raadsleden de wijk in: Marike, Diederik en Pascal op bezoek in Hoek van Holland

13 juli 2022
detail iamge

Afgelopen vrijdag bracht Marike, dit keer in gezelschap van fractievoorzitter Pascal Lansink en ons raadslid Diederik van Dommelen een bezoek aan Hoek van Holland. Dit is de derde wijk die Marike heeft bezocht in navolging van Carnisse en Zevenkamp. In Hoek van Holland kreeg ze een rondleiding van dorpsraadslid Anneke van der Meijs en andere VVD leden zoals George van Gent. Deze Hoekenezen lieten Marike onder meer het Brinkplein, de Oranjebuitenpolder en natuurlijk het strand met de nieuwe, helaas nog gesloten, metrohalte zien. 

Brinkplein: groen en gezellig

Vanuit het stadhuis waren we met de metro binnen een half uurtje in Hoek van Holland. Waar ons bezoek begon op het Brinkplein bij hotel Amerika. Het Brinkplein heeft de afgelopen periode een mooie transitie ondergaan, van grauw grijs naar gers groen. Raadslid Marike Abrahamse: “Dit is wat we willen in heel de gemeente: geen saaie, stenen pleinen, maar een leuke plek om samen te komen en een lekker ijsje te eten onder de schaduw van bomen. Dit geeft het plein nu een veel leukere en gezellige uitstraling.” 

Oranjebuitenpolder: steeds meer biodiversiteit

In de Oranjebuitenpolder wordt hard gewerkt aan het vergroten van de biodiversiteit. Een onderdeel hiervan is de kraamkamer voor snoeken. Het klinkt misschien een beetje vreemd een kraamkamer voor snoeken maar het principe is heel eenvoudig. In het voorjaar wordt het gebied onder water gezet, om de snoeken te verleiden om hier hun eitjes te leggen. Zodra de eitjes zijn uitgekomen en de jonge snoeken groot genoeg zijn, worden de sluizen van het weiland open gezet. Door het openenen van de sluizen kunnen de jonge snoeken hun weg vinden naar het kanaal, waar de jonge snoeken noodzakelijk zijn voor een goede gezonde visstand. 

Strand: straks nog sneller bereikbaar

Een bezoek aan Hoek van Holland kan natuurlijk niet zonder een bezoekje aan het strand. “Straks nadat je uit de metro stapt, direct met je voeten in het zand. Dat is toch grandioos! Het is een langgekoesterde wens van de Hoekenezen en van ons als VVD”, aldus fractievoorzitter Pascal Lansink. We hebben wel bij het strand het nieuwe eindstation van de metro kunnen bewonderen, een prachtig gebouw mooi aan het strand. Diederik van Dommelen: “met het prachtige station Strand is Hoek van Holland een badplaats met allure.” Het is jammer dat het station nog niet officieel geopend is, waardoor je nog niet met de metro naar het strand kan. Hopelijk komt hier snel verandering in, zodat we bij ons volgende bezoek aan Hoek van Holland kunnen uitstappen op het strand. 

Hoek van Holland Marike Abrahamse Anneke van der Meijs Pascal Lansink-Bastemeijer Diederik van Dommelen
WORD VVD'ER