zoeken
Nieuws

Raadslid Simon Becker en burgerraadslid Dave Boomkens nemen afscheid

29 maart 2018
detail iamge

Raadslid Simon Becker en burgerraadslid Dave Boomkens namen dinsdag 27 maart afscheid van de gemeenteraad. VVD-raadslid Jan-Willem Verheij:

‘Hun inzet voor de VVD-fractie was onmisbaar. Met veel energie hebben Becker en Boomkens zich iedere dag ingezet voor een liberaler Rotterdam. Daar zijn we ze ontzettend dankbaar voor.’ 

Simon Becker volgde in april 2017 Maarten van de Donk op als raadslid. Het afgelopen jaar richtte Becker zich op de meest uiteenlopende thema’s. Hij maakte bijvoorbeeld werk van goede sportaccommodaties, kansen voor hoogbegaafde scholieren en het stoppen van religieuze diensten in openbare gebouwen. Ook het terugdringen van het aantal mensen in de bijstand had zijn constante aandacht. Gelukkig blijft Becker actief voor de Rotterdamse VVD als lid van de gebiedscommissie Centrum.

Dave Boomkens kwam in november 2017 de fractie versterken, nadat Pascal Lansink-Bastemeijer werd beëdigd als raadslid. Dankzij Dave is station Schiedam Centrum behouden als intercitystation. Daarnaast verzette hij zich tegen de plannen van het college om het aantal parkeerplekken in de stad drastisch te verminderen. Ook werden voorstellen van Dave voor beter openbaar vervoer aangenomen door de gemeenteraad. Boomkens stopt als burgerraadslid, maar blijft als fractiemedewerker. We zijn blij dat zijn kennis en ervaring binnen het team blijft.

WORD VVD'ER