Nieuws

Rekening is niet voor de Rotterdammers

17 januari 2024

Rotterdam- Voor de derde keer heeft een YouTuber gezorgd voor grote verstoring van de openbare orde en wat de Rotterdamse VVD betreft is het nu tijd dat de YouTuber de rekening gaat betalen. 

Vrijdag 12 januari is het goed misgegaan bij een weggeefactie in het Zuidplein. Youtuber Divaio had een oproep gedaan aan zijn volgers om, om 19 uur naar Zuidplein te komen waar hij een PlayStation 5 zou weggeven. Deze oproep liep totaal uit de hand de massa was te groot en er werd zwaar illegaal vuurwerk afgestoken, winkeliers en winkelend publiek moesten zich verschuilen en er was grote paniek, het winkelcentrum moest eerder dicht en de ME moest worden ingezet om de rust te herstellen in het winkelcentrum. 

Het is niet de eerste keer dat de YouTuber met zijn oproepen voor een verstoring van de openbare orde zorgt, twee jaar geleden deed hij dit ook al op de Lijnbaan en in November van 2023 ook al in Den Haag. Als je drie keer dezelfde fout maakt, ben je of heel dom of breng je bewust de openbare orde in gevaar

We hebben de politie in onze stad keihard nodig voor het aanpakken van explosies, onze politie is er niet om de rotzooi van een YouTuber op te ruimen. Het is al de derde keer dat de YouTuber de openbare orde verstoord met dit soort acties, dan is het geen ongeluk, maar een bewust actie. 

Dat YouTubers hun geld verdienen met likes en abonnees, helemaal prima maar niet ten kosten van de Rotterdamse belastingbetaler. Wat ons betreft gaat de rekening voor de inzet van de politie, de handhavers en alle schade van de winkeliers naar de YouTuber. Daarom hebben we een debat aangevraagd met de burgemeester. 

Ons raadslid Dieke van Groningen was te gast bij PowNed

 

Aan de slag voor Rotterdam