zoeken
Nieuws

Reltuig keihard aanpakken!

27 januari 2021
detail iamge

Rotterdam kookt van woede daags na de plunderingen en vernielingen in de stad. Het is volgens fractievoorzitter Vincent Karremans volstrekt ontoelaatbaar en onacceptabel dat dit is gebeurd in Rotterdam. Het is puur vandalisme en extreem crimineel gedrag. We zijn onze agenten, BOA’s en andere hulpdiensten veel dank verschuldigd, zij die met gevaar voor eigen leven de veiligheid op straat verdedigden en met man en macht plunderingen van winkels probeerden te voorkomen. Een groot woord van dank aan al die mensen! Daarom heeft Karremans inmiddels vragen gesteld aan het college om de politie te belonen en goed te ondersteunen, daarnaast dient de Rotterdamse VVD morgen een motie in waarin de raad haar waardering uitspreekt voor dit kordate optreden. We staan vierkant achter onze politie en de andere hulpdiensten.

Tuig aanpakken
Hoe nu verder. Het is onvoorstelbaar hoe de getroffen winkeliers zich nu moeten voelen. Als gevolg van de noodzakelijke corona-sluiting, moesten zij al de eindjes aan elkaar knopen. We hebben nu al gezien dat een juwelier van tienduizenden euro’s schade heeft. Winkeliers moeten daarom maximaal ondersteund worden om zo snel mogelijk alle schade te herstellen. We willen dat ze van de gemeente juridische bijstand krijgen om hun zaken goed af te handelen. Het is cruciaal dat het reltuig als criminelen worden gezien en als zodanig worden beoordeeld bij hun straf. Tot op de laatste cent moet de schade verhaald worden op de daders. We dringen er bij de burgemeester op aan dat wanneer dit strafrechtelijk niet lukt, we dan bestuursrechtelijk de daders moeten vervolgen. Het kan niet zo zijn dat de hardwerkende Rotterdammer, die elke maand netjes zijn belasting betaalt, gaat opdraaien voor deze schade.

Ouders
Afgelopen nacht was het nog steeds onrustig. Er zijn 33 arrestaties verricht door de politie. Volgens Karremans is het daarom cruciaal dat de komende dagen de orde herstelt. Daar ligt ook een rol voor de ouders. De ouders laten klaarblijkelijk die verantwoordelijkheid liggen. Achter de deur gaat het goed mis op dit moment. Er wordt jongeren niet meegegeven dat je respect hebt voor de politie en je je aan de regels hoort te houden. Daarom doet Karremans een voorstel voor het korten op de uitkering van de ouders die niet de verantwoordelijkheid neemt voor het gedrag van hun kind. Daarnaast zou er een kliklijn opgetuigd moeten worden, desnoods in combinatie met tipgeld. Reltuig moet namelijk zo snel mogelijk gemeld, opgepakt en verantwoordelijk gehouden voor de schade. Want we moeten laten zien dat je met dit gedrag niet wegkomt in Rotterdam.

Feijenoord Misdaad mag niet lonen Vincent Karremans
WORD VVD'ER