Nieuws

Rotterdam schrijft geschiedenis

22 december 2023

ROTTERDAM - Rotterdam heeft gisteren geschiedenis geschreven, de Rotterdamse VVD heeft samen met Leefbaar Rotterdam, D66, Denk, ChristenUnie en Forum voor Democratie ingestemd met het besluit om een derde stadsbrug te bouwen en daarmee de bouw van 30.000 woningen mogelijk te maken. Hiermee komen we nu in actie voor al die woningzoekenden en gaan we het grootste bouwproject realiseren sinds de wederopbouw. Helaas hebben een aantal partijen, zoals GroenLinks, PvdA en Volt ervoor gekozen om de woningzoekenden in de kou te zetten. Door tegen de derde stadsbrug en de komst van 30.000 woningen te stemmen. 

De nieuwe stadsbrug zal zorgen voor een nieuwe oeververbinding tussen Rotterdam Noord en Rotterdam Zuid. De brug zal de Kralingse Esch verbinden met de Veranda aan de Zuidoever van de Maas. We kiezen daarbij voor een zichtbare verbinding tussen Noord en Zuid. De brug is voor voetgangers, fietsers, gebruikers van het openbaar vervoer en voor automobilisten. 

Met de sneltramverbinding tussen het Zuidplein en Station Alexander en met een nieuw NS-station op Zuid, kiezen we bovendien voor een stevige impuls in het openbaar vervoer.  

De nieuwe stadsbrug gaat de grootste woningbouw mogelijk maken sinds de wederopbouw, namelijk de realisatie van de Oostflank met 30.000 woningen. De realisatie van de nieuwe stadsbrug zal een oplossing bieden voor veel problemen van deze tijd. De woningzoekenden kunnen niet langer wachten, het is tijd voor actie.

Meer weten over de plannen, check ons filmpje. 

Aan de slag voor Rotterdam