zoeken
Nieuws

Rotterdamse VVD wil permanente lawaaiflitsers

23 mei 2023
detail iamge

Het voorjaar is eindelijk begonnen, de terrassen stromen vol en mensen genieten van het zonnetje. Zodra de zon schijnt komen de verkeersaso's ook uit hun winterslaap. Bewoners van Zuid tot Nesselande moeten het ontgelden, evenals bezoekers van de terrassen in de stad. Dagelijks wordt de binnenstad namelijk gevuld met irriterende geluiden van ronkende motoren, knallende uitlaten en piepende banden. Het lijkt het racecircuit wel. De bestuurders zijn waarschijnlijk verdwaald, omdat het circuit toch echt in Zandvoort ligt!

Verkeersaso's die vaak met roekeloos en te hard rijgedrag door de straten van Rotterdam scheuren, zijn de Rotterdamse VVD al een lange tijd een doorn in het oog. Raadslid van Groningen heeft de afgelopen jaren inzet om dit aan te pakken. Zo heeft ze in november 2021 een eigen meldpunt opgericht voor verkeersoverlast en maatregelen gevraagd zoals het zomeroffensief. Ook heeft ze zich hard gemaakt om de proef van TNO met de lawaaiflitsers destijds naar Rotterdam te halen. We zijn erg blij dat de gemeente Rotterdam is gestart met een proef met lawaaiflitsers. We willen de aso aanpakken, niet de Rotterdammers.

Wat de Rotterdamse VVD betreft gaat de proef nu worden omgezet in permanente lawaaiflitsers. Of dat kan en tegen welke belemmeringen de gemeente aanloopt is de vraag. Daarom heeft VVD raadslid Dieke van Groningen vragen gesteld aan de wethouders. 

Dieke van Groningen
WORD VVD'ER