Nieuws

Stem Rotterdams, kies Dieke, plek 40!

06 oktober 2023

Stem Rotterdams, kies Dieke, plek 40!

Mijn naam is Dieke van Groningen, moeder van twee kinderen, getrouwd met Martijn en samen wonen we in Kralingen, Rotterdam. Ik heb een eigen bedrijf in biologische verzorgingsproducten voor kinderen. Naast de dagelijkse balanceeract tussen moeder en ondernemer ben ik ook politicus. 

Sinds 2018 zet ik mij als raadslid in Rotterdam iedere dag in voor onze Rotterdamse ondernemers. 24 uur per dag, 7 dagen per week sta ik in contact met ondernemers. Ondernemers in de stad weten mij te vinden. 

Ondernemers maken Rotterdam tot de geweldige stad die het is. Van de bakker op de hoek tot de bedrijven in de haven. Van het café op de Witte de Withstraat tot de strandtent in Hoek van Holland. Van start-up tot grootbedrijf. Daarom zet ik me elke dag in om te zorgen dat die ondernemer kan doen wat hij het beste kan: ondernemen. Dat betekent dat ondernemers bereikbaar zijn, dat we als gemeente meedenken met de ondernemers en ze helpen waar dat nodig is. Ik heb mij bijvoorbeeld keihard ingezet om te zorgen dat winkelstraten en bedrijventerreinen niet worden geteisterd door verkeersaso’s.

In het werk als raadslid merk ik dat de problemen groter zijn dan Rotterdam. Dat de uiteindelijke oplossing vanuit de rijksoverheid moet worden. Dat maakt dat ik de komende jaren mijn werk voor de Rotterdamse regio in de Tweede Kamer wil gaan voortzetten. Ik ben trots dat ik kandidaat ben voor de Tweede Kamer op plek 40 van de VVD.

Zodat ik mij kan inzetten om verkeersaso's aan te pakken. Kan ik me inzetten voor alle ondernemers. Voor uw bakker op de hoek, uw kledingwinkel en uw stamcafé. Voor innovatie bedrijven die een weg zoeken de transitie op een goede manier vorm te geven. Voor al die ondernemers die dag in dag uit Nederland maken tot het gave land wat het vandaag de dag is. 

Stem op 22 november voor Rotterdam, kies Dieke, plek 40.

Aan de slag voor Rotterdam