Nieuws

Steun en camera's voor Cafetaria Schieweg.

11 augustus 2021

Vandaag, woensdag 11 augustus is VVD fractievoorzitter Vincent Karremans langs geweest bij Cafetaria Schieweg om de eigenaresse en het personeel een hart onder de riem te steken na de overval van afgelopen weekend overhandigde hij hen een bos bloemen en nieuw frituurvet. De cafetariahoudster werd afgelopen weekend slachtoffer van een overval, maar wist samen met haar zoon en met behulp van een pan frituurvet de overvaller uit haar cafetaria te verjagen. “Met dit kleine gebaar willen, we de eigenaresse laten zien dat we achter haar staan”. 

De eigenaresse van cafetaria Schieweg is al meerdere malen slachtoffer geworden van een overval, echter wist ze dit keer de overvaller het nakijken te geven. De cafetaria beschikt over een eigen camera, maar dit werkt onvoldoende om overvallers buiten de deur te houden. De eigenaresse heeft behoefte aan camera’s ook buiten haar cafetaria, dit geeft haar een veilig gevoel. “Ik vind het niet erg om hard te werken, maar het moet wel veilig zijn”.  

“Het verhaal van deze ondernemer, onderstreept nogmaals het belang van veiligheidscamera’s. Het is belangrijk dat ondernemers veilig kunnen ondernemen en dat we als gemeente zorgen voor die veiligheid door onder meer veiligheidscamera’s op straat op te hangen. Daarom heeft dit college miljoenen extra geïnvesteerd in cameratoezicht, hebben we alle camera’s in de stad gedigitaliseerd en hebben we als VVD ervoor gezorgd dat alle Rotterdammers via de gemeente een camera kunnen aanvragen voor hun eigen straat, zodat we criminaliteit kunnen voorkomen en daders kunnen opsporen”. (Dat kan via dit formulier.) 

De VVD heeft bij monde van Pascal Lansink-Bastemeijer, die in september het fractievoorzitterschap en de veiligheidsportefeuille van Vincent Karremans gaat overnemen, als Karremans wordt geïnstalleerd als wethouder, schriftelijke vragen stellen aan de burgemeester over de roep van meerdere ondernemers om veiligheidscamera’s op te plaatsten rond de winkels op de Schieweg, omdat ook een kapperszaak en een avondwinkel meermaals de dupe zijn geweest van overvallen.

Aan de slag voor Rotterdam