zoeken
Nieuws

Studentenhuisvesting

24 maart 2023
detail iamge

Op kamers kunnen is een belangrijk onderdeel van je studententijd, en er moet helaas nog veel gebeuren om iedere student die mogelijkheid te geven. Sterker nog: de uitdaging lijkt de komende jaren eerder groter dan kleiner te worden. Er spelen twee problemen die met elkaar samenhangen. Er zijn te weinig studentenwoningen, en er zijn te weinig betaalbare studentenwoningen.

Op dit moment komen we al bijna 3.000 plekken tekort om alle studenten te huisvesten die op zichzelf zouden willen wonen en dit tekort zal de komende jaren alleen maar toenemen. De wachtlijsten bij woningcorporaties zijn lang en worden steeds langer, en bij veel particuliere verhuurders zijn studenten überhaupt niet welkom. Dan blijft er toch weinig over, behalve ook in die paar korte jaren van je studententijd bij je ouders blijven wonen en heen en weer treinen. 

De Gemeente Rotterdam heeft nu een plan gemaakt om deze problemen aan te pakken. Gisteren is dit plan in de raad besproken en heeft raadslid Erik Verweij een motie ingediend. De motie roept op om op Rotterdam Zuid meer studentenwoningen te realiseren. Hierdoor zijn de studenten beter verdeeld over de stad.

Erik Verweij
WORD VVD'ER