zoeken
Nieuws

Vacature: Beleidsmedewerker

01 maart 2021
detail iamge

Vacature: Beleidsmedewerker (fulltime)

Bijna afgestudeerd en op zoek naar je eerste baan? Ben jij die dossiervreter met een liberaal hart die inhoudelijk het verschil maakt? Dan is dit dé baan voor jou!

Wat ga je doen?
Je bent één van de drie kurken waar de fractie op drijft. Je hebt de skill om je nieuwe stukken snel eigen te maken. En je geniet ervan als je je tanden kunt zetten in taaie dossiers en moeilijke onderwerpen van A tot Z kunt uitspitten. Samen met je twee collega-fractiemedewerkers ben je de rechter- en linkerhand van de raadsleden. Elke dag zorg je ervoor dat zij tot in de puntjes voorbereid de politieke onderhandelingen en het debat kunnen ingaan. Je doet beleidsinhoudelijke werkzaamheden en krijgt hierbij je eigen onderwerpen, zodat je hierop ook echt een expert kunt worden. Het ondersteunen kan variëren van met bewoners en andere belanghebbenden in gesprek gaan, feiten nagaan, inzet van raadsinstrumenten zoals schriftelijke vragen en moties voorbereiden, spreekteksten schrijven en nog meer.  

Daarnaast heeft het team een aantal administratieve werkzaamheden die onderling verdeeld worden en waarin ook van jou een bijdrage zal worden verwacht. Dit doen we in goed overleg, maar je kunt hierbij denken aan het organiseren van een bijeenkomst of het bijhouden van de financiën.

Wie ben jij?
Je bent een politiek dier, met een groot gevoel voor nauwkeurigheid en oog voor detail. Ook ben je een Rotterdammer die zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Je weet je mannetje/vrouwtje te staan in een politieke omgeving met bovengemiddelde formaten ego’s. Je werkt om te leven en niet andersom, maar dat doe je niet alleen tussen 9 en 5. Je hebt inhoudelijke kennis van politiek-bestuurlijke verhoudingen en gaat elke dag aan de slag om de stad een stukje beter te maken. Je hebt affiniteit met ons gedachtegoed en voelt jezelf een echte VVD’ert. Je verliest geen kleinigheid uit het oog, want in de politiek kan elk detail belangrijk zijn. Nauwkeurigheid is dus van groot belang. En als we iets hebben bereikt, is het ook relevant om dat naar de Rotterdammers te communiceren. We verwachten dan ook dat je communicatief – zowel mondeling als schriftelijk – vaardig bent.

Daarnaast vragen we de volgende competenties: 

  • WO werk- en denkniveau. Je hebt een (bijna) afgeronde WO-opleiding
  • Je hebt kennis van de (Rotterdamse) politiek en de stad, en affiniteit met de VVD.
  • Je werkt zelfstandig maar bent wel een teamplayer, je bent actief maar werkt ook geordend, en je bent flexibel maar weet ook zelf met ideeën te komen.  
  • Je bent een echte dossiervreter En geniet ervan als je je tanden kan zetten in taaie dossiers en moeilijke onderwerpen van A tot Z kunt uitspitten. 
  • Skills op Excel en financiën zijn een pré.

Waar kom je terecht?
Je mag werken op het mooiste stadhuis van Nederland. Je komt terecht in het fractiebureau van de Rotterdamse VVD. Je zit bovenop de politieke arena en werkt in een professionele en zeer ambitieuze organisatie, waarin ruimte is om te groeien en je te verbreden. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van skills voor socials en aanvullende trainingen. Zolang de Corona maatregelen van kracht zijn zul je zoveel mogelijk vanuit huis werken. Zodra de maatregelen niet meer van kracht zijn verwachten wij dat je op kantoor komt werken. 

Wat bieden wij?
Fulltime functie met een fijn starterssalaris. Het wordt een avontuur met een steile leercurve en een bak aan ervaring voor de rest van je leven. Onze vorige drie beleidsmedewerkers werden na hun tijd bij ons respectievelijk beleidsmedewerker bij de VVD Tweede Kamerfractie, junior consultant bij Baker Tilly en projectmanager Stedelijke Ontwikkeling bij de Gemeente Rotterdam. Kortom: als je veel komt geven, kun je ook veel komen halen. 

Geïnteresseerd?
Mocht deze vacature jou op je lijf geschreven staan en voldoe je aan de vereisten? Stuur snel je sollicitatie en cv naar fractie@vvdrotterdam.nl. We kijken ernaar uit je te ontmoeten. De vacature loopt tot zondag 14 maart 2021.

Vragen over functie?
Je kan contact opnemen met Tim Versnel: tb.versnel@raadrotterdam.nl of op 06 - 421 088 70

WORD VVD'ER