zoeken
Nieuws

Verkeershufters keihard aanpakken door de pakkans te vergroten!

19 maart 2021
detail iamge

Terwijl de meeste Rotterdammers zich netjes aan de verkeersregels houden, zijn er macho mannetjes die het nodig vinden om met ronkende motoren aandacht te trekken, te intimideren en te pas en te onpas door bochten scheuren. Dat moet wat ons betreft ophouden

“Rotterdammers worden letterlijk uit hun slaap gehouden, ontwijken bepaalde straten en laten hun kinderen niet buitenspelen. Dat is de wereld op zijn kop.” zegt Dieke van Groningen. “Ondanks alle inspanning is en blijft de pakkans te laag. Snelheidsduivels en asociale weggebruikers komen er gewoon mee weg. Dit moet gewoon stoppen!” 

Meerdere malen heeft de Rotterdamse VVD aandacht gevraagd voor dit probleem door te vragen om maatregelen als drempel, flitspalen en lawaaiflitsers. Het is niet genoeg, we moeten doorpakken we door met het aanpakken van verkeershufters! 

Allereerst door het een grotere prioriteit te maken bij de politie. “Door meer controles wordt de pakkans vergroot en neemt de overlast af, zegt Van Groningen. Daarom riep ze het college op om de politie aan te sporen meer prioriteit te maken van verkeershufterigheid.

Niet alleen de politie kan helpen bij de pakkans vergroten. Wat de Rotterdamse VVD gaan we ook aan slag met het naar Rotterdam halen van een pilot om verkeersboa’s in te in te zetten en op te leiden. “Met extra handjes van speciaal opgeleide verkeersboa’s kunnen we verkeershufters sneller in de kraag kunnen vatten zodra ze te hard scheuren of met ronkende motoren straten onveilig maken.”, zegt Van Groningen. Daarom heeft ze het college en de burgemeester gevraagd landelijk te pleiten om in Rotterdam te starten met een pilot om bevoegdheden van boa’s uit te breiden zodat ze ook verkeerovertredingen mogen beboeten.Doorrijden Dieke van Groningen
WORD VVD'ER