zoeken
Nieuws

VVD draagt Karremans voor als nieuwe wethouder en locoburgemeester Rotterdam.

10 juli 2021
detail iamge

De fractie van de Rotterdamse VVD heeft besloten huidig fractievoorzitter Vincent Karremans voor te dragen als nieuwe wethouder en locoburgemeester van Rotterdam. Als de gemeenteraad ermee instemt zal hij per september Bert Wijbenga opvolgen, van wie vorige week bekend werd dat hij burgemeester van Vlaardingen wordt. In het Rotterdamse college wordt Karremans dan verantwoordelijk voor de portefeuilles handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven. 

Vincent Karremans: “Ik heb erg veel zin om elke dag met volle focus aan de slag te kunnen gaan met het oplossen van de problemen in Rotterdam. Het moet veiliger op straat. We moeten verloedering en vervuiling blijven tegengaan. En tegelijk moeten we voluit werken aan de groene en ontspannen stad van de toekomst. De afgelopen jaren hebben we samen met Bert Wijbenga goed beleid neergezet en dat wil ik vol gas gaan doorzetten”.

De voordracht heeft persoonlijke gevolgen voor Karremans: “Ik moet nog wel even wennen aan het idee dat ik Magnet.me, het bedrijf dat ik tien jaar geleden heb opgericht, ga achterlaten. Maar mijn motivatie om in deze nieuwe functie keihard aan de slag te gaan aan met ambities van de stad is heel groot”. 

Als belangrijk voorbeeld van die ambities noemt Karremans de zeven grote stadsprojecten, waarvoor eerder 233 miljoen euro is vrijgemaakt: “Voor dit soort ambities ben ik de politiek in gegaan. Grote doelen stellen en proberen het gedaan te krijgen. De stad gaat van beton naar groen en tegelijkertijd creëren we ook nog eens veel banen en huizen. Daar ga ik elke dag hard voor werken. Ik kijk ernaar uit.”   

Nieuwe fractievoorzitter.
De huidige vice-fractievoorzitter Pascal Lansink-Bastemeijer is door de fractie aangewezen om Karremans op te volgen als fractievoorzitter. Hij is te spreken over de voordracht van Karremans en ziet in hem ijzersterke wethouder en locoburgemeester voor Rotterdam: “Vincent is al ruim drie jaar drager van de coalitie in de raad en over de volle breedte tot in de details ingevoerd. Dat heeft hij dinsdag tijdens het belangrijke debat over de Voorjaarsnota wederom laten zien. Als ondernemer heeft hij een bedrijf opgericht en tot volle bloei gebracht. Niemand is meer geschikt om Wijbenga in die functie op te volgen”. 

VVD-veteraan Jan-Willem Verheij wordt vice-fractievoorzitter. De vrijgekomen raadszetel wordt ingevuld door Hannagnes Faber.

 

WORD VVD'ER