zoeken
Nieuws

VVD maakt Rotterdam schoon

19 april 2023
detail iamge

Rotterdammers verdienen een schoon, heel en veilig Rotterdam. Zwerfvuil is een doorn in het oog van veel Rotterdammers. Afval hoort in de bak, niemand wil een vieze straat en mensen die hun afval gewoon op straat gooien moeten hard worden aangepakt. Daarom is de Rotterdamse VVD ontzettend blij met de plannen van wethouder Vincent Karremans. Er worden maatregelen getroffen om zwerfvuil en de vervuilers in onze stad hard aan te pakken. 

Om onze wijken schoon te houden gaan vliegende schoonmaak teams zwerfvuil en naastplaatsingen opruimen. De gemeente gaat meer containers plaatsen en sneller opruimen. Betrokken Rotterdammers worden aangemoedigd en beloond om hun buurt schoon te houden en kunnen containers adopteren. Maar vervuilers gaan ook harder worden aangepakt. De boete op het plaatsen van vuilnis naast de bak gaat omhoog en bij herhaling gaan aso’s steeds meer betalen of kunnen zij kiezen voor werkstraf. En controleurs en undercover-BOA’s gaan handhaven op naastplaatsingen en afvaltoerisme.

Onze woordvoerder Marike Abrahamse is erg tevreden over de nieuwe plannen: “Tijdens onze verkiezingscampagne hebben we ingezet op meer en hogere boetes voor aso’s die onze stad vervuilen, flying squads van schoonmakers en de eigen verantwoordelijkheid van Rotterdammers en ondernemers. Ik ben super blij om te zien dat al deze elementen terugkomen in de plannen van de wethouder.”

Zie de volledige plannen hier.

Marike Abrahamse
WORD VVD'ER