Nieuws

Wij zijn helemaal klaar met hooligans

24 maart 2023

Gisteren, donderdag 23 maart, hebben we in de Rotterdamse gemeenteraad gesproken over hoe we een einde kunnen maken aan al het voetbalgeweld. De huidige voetbalwet is niet voldoende om ervoor te zorgen dat het geweld stopt. Als Rotterdamse VVD willen we dat iemand met een stadionverbod, voortaan automatisch ook een gebiedsverbod krijgt met meldplicht. Want een stadion- of gebiedsverbod zonder meldplicht dat werkt niet. 

 

Raadslid Diederik van Dommelen was helder: “Als je in Engeland een stadionverbod krijgt, kom je er niet meer in. Hier leggen de clubs een stadionverbod op, maar zij kunnen geen gebiedsverbod opleggen. Dat moet de burgemeester of het OM doen. Intussen wordt het van kwaad tot erger.”

 

Gisteren is ons toegezegd dat er eerst uitgezocht gaat worden hoe vaak de huidige middelen zoals stadionverbod, gebiedsverbod en meldplicht wordt ingezet. Zodra deze cijfers bekend zijn, gaan we met de burgemeester hierover in debat. We moeten hierin wel haast maken, want als Feyenoord volgend seizoen Champions Leauge speelt moet dit geregeld zijn.

Aan de slag voor Rotterdam