zoeken
Nieuws

Zorg voor elkaar in Rotterdam 

detail iamge

De coronacrisis is allereerst een gezondheidscrisis. Maar de effecten van deze ciris gaan verder dan het virus zelf. Het is van groot belang dat we deze effecten tegengaan. De Rotterdamse VVD wil dat Hulpverleners de ruimte krijgen om hun werk te doen, schuldhulpverlening en verslavingszorg met elkaar integreren en dat de gemeente ruimte vrijmaakt voor persoonlijk contact in de GGZ.  

Vertrouwen in professionals 

Door de maatregelen zitten mensen meer en langer binnen. Dit kan leiden tot meer spanningen en huiselijk geweld binnen gezinnen. De sociale plekken waar slachtoffers zich normaal kunnen terugtrekken zijn nu dicht. De Rotterdamse VVD vindt dat dit het moment is om de bureaucratie en regelzucht voor hulpverleners flink terug te dringen. Het is van belang dat zij hun werk kunnen doen. 

Schuldhulpverlening integreren met verslavingszorg 

Een ander gevolg van de crisis is dat mensen sneller naar de fles grijpen of gaan gokken. Verslavingen en schulden gaan vaak hand in hand. De schuldhulpverlening en verslavingszorg moeten goed met elkaar samenwerken om dit probleem effectief aan te pakken. In Rotterdam moeten we voorkomen dat mensen die verslavingsgevoelig zijn in deze tijd in enorme schulden terecht komen. 

Ruimte voor persoonlijk contact in de GGZ

Eenzaamheid, huiselijk geweld, verslavingen en zorgen om de financiële situatie zijn de negatieve, sociale effecten van de coronacrisis. De geestelijke gezondheid van de Rotterdammer gaat achteruit en steeds meer Rotterdammers zullen geestelijke gezondheidszorg nodig hebben. Helaas gaan fysieke afspraken door een tekort aan veilige ontmoetingsplekken vaak niet door. Binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn deze fysieke ontmoetingen juist van groot belang. De Rotterdamse VVD wil daarom dat de gemeente hiervoor extra ruimte beschikbaar stelt. Denk hier bijvoorbeeld aan kantoorruimtes die nu leegstaan omdat de meeste mensen vanuit huis werken. 



Rotterdam sterk tijdens corona Rotterdam gezond en sportief Pascal Lansink-Bastemeijer Marike Abrahamse
WORD VVD'ER