zoeken
article main image
Gedaan

Financieel steuntje in de rug voor Rotterdamse horeca

7 Rotterdammers zijn het hier mee eens

De Rotterdamse horeca heeft het momenteel heel zwaar te verduren. Vanwege de recente coronamaatregelen is de horeca in onze stad na een eerdere lockdown nu alweer bijna een maand gesloten. Vrijwel iedereen in de stad kijkt reikhalzend uit naar het moment dat de horeca weer open mag. D66 en de Rotterdamse VVD willen horeca-ondernemers een steuntje in de rug geven en komen met terrasvouchers. “We willen horecaondernemers tegemoet komen bij het coronaproof inrichten van hun terras of horecagelegenheid”, aldus D66 raadslid Walgenbach.

De motor van onze economie is het MKB en dus ook de horeca. “Een levendige stad kan niet zonder horeca, daar blijven we voor strijden, zegt VVD-raadslid Dieke van Groningen. “Met dit kleine financiële steuntje in de rug bieden we een lichtpuntje aan de horeca die keihard geraakt wordt door alle maatregelen.

De raadsleden Walgenbach en Van Groningen waren al eerder samen in touw om de horeca en hard onder de riem te steken door ruimte te vragen voor winterterrassen, windschermen en een eerlijke handhaving. Beide dames onderschrijven het belang van horeca in een grote stad als Rotterdam. “Dit heb je nodig om de stad aantrekkelijk te houden” zegt Walchenbach.

Hoe werkt het precies?
Horecaondernemers die aanpassingen doen om hun terras coronaproof in te richten kunnen terecht bij de gemeente. “Wanneer de plannen door de gemeente zijn goedgekeurd en de criteria zijn opgesteld, kunnen horecaondernemers een terrasvoucher aanvragen ter waarde van maximaal €500,-” zo lichten Walgenbach en van Groningen toe. “We willen laten zien dat we ze niet in de kou laten staan, daarom een gemakkelijk voucher systeem dat voor elke horeca-ondernemer toegankelijk is.” Dankzij de inzet van beide partijen komt er in totaal €220.000,- beschikbaar voor de Rotterdam horeca.

Bijna de gehele Rotterdamse gemeenteraad steunde het voorstel. Amendement 'Terrasvouchers voor de Rotterdamse horeca'. 

7 Rotterdammers zijn het hier mee eens
Ondernemersstad Rotterdam sterk tijdens corona Dieke van Groningen
WORD VVD'ER