zoeken
Nieuws

Maatregelen om starters en gezinnen een kans te geven op wonen in onze stad!

21 mei 2021
detail iamge

In de huidige woningmarkt wordt het voor starters en mensen uit de middenklasse steeds lastiger om een huis te vinden. In de maand april van dit jaar vond de hoogste prijsstijging van koopwoningen in de laatste 20 jaar plaats. De prijsstijgingen op de woningmarkt worden onder meer veroorzaakt door een te korte aan woningen en de aanwezigheid van beleggers. Beleggers die huizen kopen niet om in te wonen, maar om geld aan te verdienen. Om starters en de middenklassen te helpen is VVD wethouder Kurvers gekomen met een drietal maatregelen: een starterslening, voorrang voor mensen met maatschappelijke beroepen en geen vergunningen meer voor kamerverhuur om verkamering tegen te gaan. 

Starterslening

Starters in de leeftijd van 18 tot 35 jaar mogen een bedrag van maximaal 30.000 euro lenen bij de aankoop van een huis ter waarde van maximaal 325.000 euro. Op deze lening van 30.000 euro hoeven de starters de eerste 3 jaar geen rente of aflossing te betalen. Met een starterslening helpen we starters in de strijd met beleggers bij de aankoop van een woning. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat starters niet terecht kunnen in onze stad, omdat beleggers huizen zien als een verdienmodel in plaats van een plek om te wonen in de stad waar je werkt. 

Maatschappelijk beroep

Ook de mensen met een maatschappelijk beroep worden door wethouder Kurvers op de woningmarkt geholpen. De mensen met een maatschappelijk beroep zullen voorrang krijgen bij huurwoningen te beginnen in de Tarwewijk. Door voorrang te geven aan mensen met een maatschappelijk beroep zorgen we dat de politieagenten, leraren en zorgpersoneel dat zich dag in dag uit inzet voor onze mooie stad, ook kunnen wonen in de stad waarin ze werken.

Verkamering

Naast de starterslening, voorrang voor mensen met een maatschappelijk beroep, maakt de wethouder ook werk van het tegengaan van verkamering. In 6 Rotterdamse wijken (Oud-Charlois, Carnisse, Tarwewijk, Bloemhof, Hillesluis en Oud-Mathenesse) waar veel verkamering voortkomt, zal vanaf 1 juli geen vergunning meer afgegeven worden voor kamerverhuur. Verkamering zorgt voor hoge huren en overlast door overbewoning. Door geen vergunning meer af te geven voor kamerverhuur, wordt overlast tegengaan en komen er meer woningen beschikbaar voor gezinnen.Bouwen voor starters Pascal Lansink-Bastemeijer Tim Versnel
WORD VVD'ER