zoeken
Nieuws

RISE: 1300 woningen.

23 september 2021
detail iamge

We zijn in de stad hard aan het bouwen en blijven de komende jaren doorbouwen. Gisteren is het megaproject RISE aangekondigd door wethouder Bas Kurvers . RISE zal bestaan uit drie vette wolkenkrabbers aan het Hofplein, naast het stadhuis. De hoogste toren gaat maar liefst 250 meter hoog worden! Dit is hoger dan de Zalmhaventoren die nu in de afrondende fase is. De RISE wordt dus een vette toevoeging aan de skyline van Rotterdam.

De RISE gaat zorgen voor 1300 nieuwe woningen, waarvan 226 sociale woningen. Dit zijn 1300 nieuwe plekken die Rotterdammers hun thuis kunnen gaan noemen. Een thuis voor alle Rotterdammers, voor alle inkomensgroepen van sociaal tot topinkomen. Maar liefst de helft van de woningen is bestemd voor de middengroepen van onze stad. Dus dit betekent een woning voor de politieagent, leraar en verpleegkundige die onze stad draaiende houden. Voor al deze mensen gaan we met onder andere de RISE zorgen voor een thuis in onze stad.

We blijven in Rotterdam keihard werken om voor al die Rotterdammers die willen wonen in onze stad een thuis te creëren. Voor de starters, de middengroepen en de mensen met een maatschappelijk beroep. Al die mensen die er nu niet tussen komen en weggedrukt worden uit de stad. Naast het bouwen van veel nieuwe woningen voor de Rotterdammer nemen we ook gerichte maatregelen,  zoals de opkoopbescherming en de starterslening.

Bouwen voor starters Tim Versnel Simon Becker
WORD VVD'ER