zoeken
Nieuws

Rotterdamse horeca van de toekomst

detail iamge

Leefbaarheid en een bruisende stad moeten goed op elkaar zijn afgestemd voor het beste woonplezier. Het moet voor iedereen leuk blijven! Een biertje en een bitterbal in de stad na een dag hard werken is voor veel Rotterdammers een manier om te ontspannen. Maar, dit moet niet leiden tot overlast voor de bewoners van het centrum.

Daarom pleit de Rotterdamse VVD voor een modern horecaplan dat voor maatwerk zorgt, zodat de Rotterdamse horeca-toppers langer open kunnen blijven en de volumeknop een tandje hoger kunnen zetten op plekken waar bewoners er geen last van hebben. Rotterdam is een veel te gave stad om de horeca uit te laten sterven in het centrum. Daarom roepen wij de burgemeester op zich meer in te zetten voor een bruisend nachtleven, met oog voor de nachtrust van bewoners.

'Er is niets zo heerlijk als met vrienden of familie genieten op het terras met mooi weer', zegt Dieke van Groningen. Ook wij hopen op een mooie nazomer voordat we weer richting de kerst gaan. Maar als meer terrassen leiden tot een minder parkeerplekken moet er wel eerst goed worden nagedacht of dit wel kan. Het laatste wat de Rotterdamse VVD wil is dat hardwerkende Rotterdammers moeten vechten voor een parkeerplek dicht bij huis. Daarom heeft Dieke van Groningen een motie ingediend die ervoor zorgt dat er een goede afstemming komt tussen horeca-plezier en genoeg parkeerplaatsen dicht bij huis.

Schone & mooie stad Dieke van Groningen