zoeken
Nieuws

VVD zorgt voor een schoon Rotterdam

01 juni 2023
detail iamge

Rotterdammers verdienen een schoon, heel en veilig Rotterdam. Zwerfvuil is de nummer 1 ergernis van Rotterdammers. Afval hoort in de bak. Het is oneerlijk dat de meeste Rotterdammers zich gewoon aan de regels houden terwijl een kleine groep afvalaso’s het voor de rest verpest. Met de plannen van wethouder Vincent Karremans, wordt het beleid uitgevoerd waar de Rotterdamse VVD al jaren voor pleit.

Vliegende schoonmaakteams gaan zwerfvuil en naastplaatsingen opruimen. De gemeente gaat meer containers plaatsen en sneller opruimen. Betrokken Rotterdammers worden aangemoedigd en beloond om hun buurt schoon te houden en kunnen containers adopteren. En afvalaso’s gaan harder worden aangepakt. De boete op het plaatsen van vuilnis naast de bak gaat omhoog en bij herhaling gaan aso’s steeds meer betalen of kunnen zij kiezen voor werkstraf. Controleurs en undercover-BOA’s gaan handhaven op naastplaatsingen en afvaltoerisme. Dus ook afvalaso’s uit randgemeenten die denken hun afval in Nesselande te kunnen gaan dumpen, gaan met dit plan op de bon.

Maar wat de Rotterdamse VVD betreft kan het nog een tandje harder. De dwangsom bij herhaalde overtredingen wordt, als het aan ons ligt, bij elke herhaling verdubbeld. “Dan hoeft de Rotterdammer die netjes zijn zak weggooit niet via de toch al dure afvalstoffenheffing mee te betalen aan de extra schoonmaak die nodig is door de overtredingen van afvalaso’s,” zegt onze woordvoerder Marike Abrahamse, “dat geld kan uit de verdubbelaars komen.”  De Rotterdamse VVD wil ook camera’s inzetten om herhalende afvalaso’s te pakken en te beboeten, maar landelijke wetgeving in de weg. Dus zegt de Rotterdamse VVD tegen de wethouder: start een lobby in Den Haag, regel die camera’s.

 

Afvaloverlast aanpakken Marike Abrahamse
WORD VVD'ER