Nieuws

Starters vooraan in de woningrij

25 september 2020

Een woning vinden in Rotterdam is niet voor iedereen even makkelijk. Zo is de vraag naar starterswoning erg hoog. Om aan die vraag te kunnen voldoen, zijn nieuwe woningen nodig. Daarvoor zijn we nu al hard aan het bouwen, bouwen, bouwen. Maar nieuwe woningen bouwen kost helaas tijd. Daarom moet er meer worden gedaan.

VVD-wethouder Bas Kurvers kondigde deze week aan voor een zelfbewoningsplicht te zijn. Wat dat is? Dat betekent dat je als je een huis koopt, je daar ook zelf in moet gaan wonen. Je koopt dus een huis om in te wonen, niet om aan te verdienen. Dat geldt voor nieuwbouw koophuizen. Ook heeft Bas Kurvers gezegd met een starterslening te gaan beginnen. Belangrijk! Want daarmee krijgen starters op de woningmarkt de hypotheek makkelijker rond.

De zelfbewoningsplicht én starterslening zijn hard nodig in Rotterdam. Het zorgt ervoor dat starters, zoals net afgestudeerden, vooraan in de rij staan voor een woning. Dat waar zij nu achteraan staan. Het zorgt ervoor dat voor iedereen die in Rotterdam wil wonen, daar een kans voor is.

Aan de slag voor Rotterdam