zoeken
Nieuws

Veilig naar buiten.

03 december 2021
detail iamge

In deze laatste periode van het jaar wordt de kerstboom weer volgehangen met lampjes en worden huizen, winkels en straten mooi verlicht met kerstlampjes. Maar in deze donkere laatste dagen van het jaar zijn niet alle plekken in Rotterdam mooi verlicht. Toch wil je in het donker nog veilig over straat kunnen om na het thuiswerken nog een rondje te wandelen, fietsen, buiten te sporten of de hond uit te laten. Daarom heeft ons raadslid Hannagnes Faber het plan veilig naar buiten ingediend en deze is aangenomen door de gemeenteraad van Rotterdam.

Met het plan veilig naar buiten zorgen we ervoor dat tunnels, viaducten en onderdoorgangen door de hele stad veilig worden gemaakt. Deze plekken zorgen nu toch nog vaak voor een gevoel van onveiligheid. Dit komt doordat het slecht verlichte plekken zijn, omdat de verlichting niet voldoende is of niet goed werkt. Niet alleen de slechte verlichting zorgt voor een onveilig gevoel, ook het grauwe, betonnen uiterlijk van veel tunnels, viaducten en onderdoorgangen geeft een onveilig gevoel.

Niet alle tunnels, viaducten en onderdoorgangen in Rotterdam geven een onveilig gevoel, bijvoorbeeld de onderdoorgang van de A13 aan de Burgemeester Bosstraat in Overschie is een fijne plek om in het donker nog onder door te lopen of om te sporten. Dit komt dankzij de goede verlichting en de beschildering aan de wanden van de onderdoorgang. Met het plan veilig naar buiten gaan we ervoor zorgen dat alle tunnels, viaducten en onderdoorgangen veilig worden gemaakt met goede verlichting en beschildering. Zodat ook in de donkere dagen je met een veilig gevoel kan lopen, fietsen of sporten onder alle tunnels, viaducten en onderdoorgangen in Rotterdam.

 

Overschie Rotterdam gezond en sportief Simon Becker
WORD VVD'ER