Nieuws

VVD draagt Pascal Lansink-Bastemeijer voor als nieuwe wethouder, Dieke van Groningen als fractievoorzitter

03 juli 2024

ROTTERDAM - De Rotterdamse VVD schuift Pascal Lansink-Bastemeijer naar voren als de nieuwe wethouder, raadslid Dieke van Groningen neemt het stokje van fractievoorzitter over.

De Rotterdamse VVD heeft besloten Pascal Lansink-Bastemeijer voor te dragen als de nieuwe wethouder. Als de gemeenteraad ermee instemt, zal hij verantwoordelijk worden voor de portefeuille mobiliteit, handhaving en buitenruimte. Dieke van Groningen zal hem opvolgen als fractievoorzitter. Beide raadsleden zitten al ruim zes jaar in de gemeenteraad, zijn vertrouwde gezichten en kennen de Rotterdamse politiek.

De fractie van de Rotterdamse VVD is trots dat Pascal Lansink-Bastemeijer bereid is om een stap naar voren te doen als wethouder. Daarnaast is de fractie superblij dat Dieke van Groningen de handschoen oppakt en onze nieuwe fractievoorzitter wordt. De Rotterdamse VVD wenst Pascal en Dieke heel veel succes in hun nieuwe functies.

De huidige fractievoorzitter Pascal Lansink Bastemeijer zal tijdens de gemeenteraad van 11 juli 2024 worden be√ędigd als wethouder en Dieke van Groningen zal vanaf dat moment de fractie gaan leiden.

Jordi Vicario zal de vrijgekomen plek in de fractie gaan vervullen als raadslid van de VVD-fractie. Jordi woont in IJsselmonde, werkt nu bij het ministerie van Economische Zaken en is al burgerraadslid voor de fractie. Hij heeft heel veel zin om aan de slag te gaan.

Lees het interview met Pascal Lansink-Bastemeijer en Dieke van Groningen in het AD hier.

 

De Rotterdamse VVD is beschikbaar voor commentaar via:
T: 010-267 2546
E: fractie@vvdrotterdam.nl

Aan de slag voor Rotterdam