zoeken
Nieuws

Bouwen, bouwen, bouwen gaat door in Rotterdam

detail iamge

Rotterdam heeft aantrekkingskracht. Naast alle mensen die in Rotterdam willen blijven wonen, willen ook mensen van buiten Rotterdam juist naar onze stad komen. Maar om aan die vraag te kunnen voldoen, moeten er nieuwe woningen worden gebouwd. De gevolgen van de financiële crisis in 2008 zijn op dit moment nog steeds voelbaar. Door het stilvallen van de woningbouw (slechts 600 per jaar) is er een tekort ontstaan. Dit mogen we niet nog een keer laten gebeuren, want we moeten minimaal 3.500 woningen bouwen per jaar om aan de behoefte te kunnen voldoen. Daarom willen wij - juist in de coronatijd - wél doorgaan met bouwen. Om het tekort in te lopen in plaats van te vergroten, zodat iedereen die hier wil wonen in de toekomst een goed huis kan vinden.

Wat doen we dan precies? De afgelopen weken zijn er meerdere gave en broodnodige projecten besproken op initiatief van bouwwethouder Bas Kurvers. Om te beginnen met de Rijnhaven. De perfecte locatie om het centrum te verbinden met Zuid, te verdichten en betaalbare woningen te bouwen voor Rotterdammers. De aantrekkelijke combinatie van ruim 2.000 nieuwe woningen, een drijvend stadspark en een zwembad moet dit een écht nieuw centrumgebied maken. Pascal Lansink-Bastemeijer zei hierover al eerder: “Het is een belangrijke volgende stap naar het centrum op twee oevers waar de stad, haven en rivier samenkomen.” Naast de Rijnhaven zetten we ook stappen om in het centrum meer woningen aan te bieden, bijvoorbeeld bij het Schiekadeblok. Het rauwe, eigenzinnige en diverse karakter van het Schiekadeblok blijft behouden en onder andere kantoren en vele woningen worden toegevoegd. Pascal Lansink-Bastemeijer is blij dat er na alle ellende eindelijk concrete en uitvoerbare plannen op tafel liggen. Het blijft echter niet bij twee van dit soort gave projecten: ook Nieuw-Kralingen is een stap dichterbij. Een prachtige woonwijk waar honderden woningen zullen worden toegevoegd. Een gebied waar de Rotterdammer heerlijk kan wonen in een bosrijk gebied met aansluiting op het Kralingse Bos.

We creëren een bouwspoor. We laten ons niet tegenhouden door corona, maar gaan door met de ontwikkeling van woningen voor Rotterdammers. En niet alleen de plannen die al in de steigers stonden worden doorgezet; ook nieuwe plannen krijgen de ruimte. Eén van die nieuwe plannen is om het Excelsior-stadion te ontwikkelen tot het eerste stadion ter wereld dat gecombineerd is met (meer dan 400) woningen! VVD-wethouder Bas Kurvers zegt hierover: “Een uniek plan dat past bij een stad als Rotterdam. Het zijn twee vliegen in één klap en we ontwikkelen een nieuw icoon. Vanuit je appartement een topsportwedstrijd aanschouwen, dat kan nu nog nergens!”

Kortom, Rotterdam staat niet stil. De bouw moet en gaat door. Woordvoerder bouwen Pascal Lansink-Bastemeijer en bouwwethouder Bas Kurvers werken hier hard aan. En zeg nou zelf: met het bouwen van dit soort gave projecten wil je toch geen dag langer wachten?

Centrum Kralingen-Crooswijk Kop van Zuid-Entrepot Katendrecht Rotterdam Zuid Bouwen, bouwen, bouwen Rotterdam sterk tijdens corona Pascal Lansink-Bastemeijer Jan-Willem Verheij Bas Kurvers