zoeken
Nieuws

Meer ruimte voor de Rotterdamse horeca!

03 februari 2023
detail iamge

Gisteren is het het uitvoeringsplan horeca besproken in de Rotterdamse raad. In dit plan stonden diverse voorstellen om de horeca te helpen en om Rotterdam bruisend te houden.  Voorstellen zoals een uurtje langer door feest, meer verlaatjes en geluidjes, meer ruimte voor terrassen en nog meer aandacht voor de veiligheid tijdens het uitgaan. . Mooie plannen. Woordvoerder Horeca Dieke van Groningen wilde toch nog wat puntjes op de i zetten.

Wat de Rotterdamse VVD betreft doen we het uurtje langer overal in Rotterdam. Dus ook in de Oude Haven! Dit gebied was in eerste instantie een uitzondering op de regel. Maar door een voorstel dat we samen met D66 hebben ingediend is deze uitzondering eraf gehaald. Elke ondernemer verdiend dezelfde kansen. Dus vanaf volgende week kan iedereen, ook in de Oude Haven, tot 3:00 genieten van een drankje en een dansje. 

Om de overlast in de Oude Haven in te perken wordt er een onderzoek gedaan naar een fonds voor isolatiemogelijkheden rondom de Oude Haven. Daarnaast hebben we aan wethouder Karremans gevraagd of de gemeente extra kan schoonmaken in en rondom de Oude Haven, dus ook in de portieken van bewoners. Want niets is zo vervelend als wanneer ‘s ochtends de deur uitstapt en je een baan moet wanen tussen de kots en afval van de stapavond ervoor. 

Tijdens de corona periode zijn in Rotterdam de terrassen uitgebreid. Deze uitbreiding van 25% wordt nu definitief! Horecaondernemers met een terras kunnen hun terrassen nu structureel gaan uitbreiden. Naast meer ruimte  voor terrassen, komt er ook meer ruimte voor maatwerk. Elk horecagebied in Rotterdam vraagt om een andere aanpak omtrent terrassen. Vanaf nu gaat de gemeente naar alle plannen voor de terrassen kijken. Daarbij komt er extra aandacht voor terrassen aan de kades. Rotterdam kent veel kades en in de toekomst kunnen Rotterdammers daar lekker gaan genieten van hun welverdiende drankje en hapje. 

Veiligheid tijdens het uitgaan is voor de Rotterdamse VVD erg belangrijk. Daarom zijn we blij dat gisteren is geregeld dat er nog meer aandacht komt voor seksuele intimidatie tijdens het uitgaan en dat er meer horecastewards bij gaan komen. Want iedereen die in Rotterdam komt genieten van het nachtleven, moet dit veilig kunnen doen! 

 

We zijn trots en blij dat onze Rotterdamse horeca meer ruimte en vertrouwen krijgt te ondernemen. En dat deze nieuwe maatregelen goed gecommuniceerd worden richting de ondernemers. 
Ondernemersstad Dieke van Groningen
WORD VVD'ER