zoeken
Nieuws

Met trots steunt de Rotterdamse VVD Dieke van Groningen als kandidaat voor de Tweede Kamer

14 augustus 2023
detail iamge

ROTTERDAM - De Rotterdamse VVD en het landelijke Liberale Vrouwennetwerk hebben beiden unaniem het Rotterdamse gemeenteraadslid én ondernemer Dieke van Groningen voorgedragen voor de VVD Tweede Kamerlijst. Haar enthousiasme, gedrevenheid en vasthoudendheid om dingen voor elkaar te krijgen maakt dat de VVD-netwerken er alle vertrouwen in hebben dat ze dit ook in de Haagse politiek klaar speelt.

Sinds 2018 komt Dieke als gemeenteraadslid consequent op voor de belangen van alle Rotterdamse ondernemers van klein tot groot, van de haven tot de horeca. Dieke bijt zich vast in onderwerpen en laat niet los tot het resultaat naar wens is. Ze heeft dé Rotterdamse niet lullen maar poetsen mentaliteit en staat vierkant achter het bedrijfsleven, haven, luchthaven en Rotterdam.

De jury voor de Beste Politicus van Rotterdam roemde haar om haar vasthoudendheid, praktische oplossingen en het oog voor de uitvoering. Die mooie woorden komen terug in haar resultaten die ze voor Rotterdam heeft behaald. Zo heeft ze in samenwerking met D66 en LR ervoor gezorgd dat de Rotterdamse horeca meer terrasruimte en ruimere openingstijden heeft gekregen in de stad. Ook haar strijd tegen de verkeersaso heeft succes gehad. Na vijf jaar dit thema consequent op de agenda te zetten, heeft Rotterdam nu als eerste stad in Nederland een Rotterdamse Verkeersaso aanpak. 

Dieke is van kinds af aan doordrongen van het feit dat je zelf verantwoordelijk bent voor de toekomst en zelf invloed hebt op het eventuele succes. Het is elke dag keuzes maken en doorzetten, ook in minder goede tijden. Ondanks dat er ook nog werk te doen is in Rotterdam merkt Dieke dat de uitdagingen die hier spelen veel groter zijn, dan Rotterdam alleen. Dieke zegt: “Ik wil mijn ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in de lokale politiek meenemen naar Den Haag. Opkomen voor de belangen van onze ondernemers van de winkelstraat tot de haven. En bedrijven te beschermen tegen criminelen, zowel digitaal als fysiek.”

Volgens Dieke heeft Den Haag wat meer Rotterdamse mentaliteit en doorzettingsvermogen nodig. Trots zijn op wat je hebt. “ Het is tijd voor de Rotterdamse mentaliteit. Den Haag kan wel wat doorzettingsvermogen en vastberadenheid gebruiken. Niet stoppen als het antwoord nee is. Dus ik pak de handschoen op. Uiteindelijk beginnen veranderingen bij jezelf!”, zegt Dieke van Groningen

Ondernemersstad Dieke van Groningen
WORD VVD'ER