zoeken
Nieuws

Elke euro telt, voorkom onnodige kosten ondernemers coronaloket!

14 januari 2021
detail iamge

Uit contact met Rotterdamse ondernemers en een recente publicatie in het Financieel Dagblad blijkt dat de kosten die ondernemers voor een accountant maken een flinke hap nemen uit de coronasteun.

De Rotterdamse gemeenteraadsleden Dieke van Groningen (Rotterdamse VVD) en Dennis Tak (PvdA) willen dat de gemeente zo snel mogelijk aan ondernemers duidelijk maakt welke verklaring ondernemers nodig hebben om aanspraak op coronasteun. “Het is niet in alle gevallen nodig om een accountant in te schakelen bij een NOW-aanvraag. Ik hoor van veel ondernemers dat ze het op dit moment onduidelijk vinden en dat kost ze serieus geld”, stelt Van Groningen. Veel ondernemers weten bijvoorbeeld niet dat bij aanvragen tussen de 20.000 en 100.000 euro een belastingadviseur volstaat en dat bij bedragen van minder dan €20.000 niet eens een derdenverklaring nodig is.

Dennis Tak vult aan: “Zo’n verklaring moet geen verdienmodel zijn voor accountants. Nu onze ondernemers in het nauw zitten moeten we kijken hoe ze zo goedkoop mogelijk aan deze Haagse bureaucratie kunnen voldoen. Rotterdam kan ze daarbij helpen.”.

Inmiddels hebben Van Groningen en Tak vragen gesteld aan het college. Het doel is om zo snel mogelijk de informatievoorziening op gang te brengen naar de ondernemers. Voor ondernemers is het alle hens aan dek, zij moeten zich bezighouden met ondernemen. “Als zij een hulpvraag hebben dat wij als lokale overheid die zo spoedig mogelijk kunnen uitrollen. Hun zaak nu op het spel en elke euro telt”, aldus Van Groningen en Tak.

Ondernemersstad Rotterdam sterk tijdens corona Dieke van Groningen
WORD VVD'ER