zoeken
Nieuws

Geef creatieve makers en culturele ondernemers de maximale ruimte deze zomer

18 juni 2021
detail iamge

De Corona cijfers blijven zakken en steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd. Het ziet er naar uit dat de zomer van 2021 een hele mooie zomer gaat worden. De sector die het het afgelopen jaar erg zwaar heeft gehad en nu eindelijk weer open mag, is de culturele sector. Om deze zomer nog mooier te maken pleiten Pascal Lansink-Bastemeijer en Dieke van Groningen samen met de landelijke VVD voor de maximale ruimte voor creatieve makers en culturele ondernemers. 

Lansink-Bastemeijer wil dat de gemeente Rotterdam flexibel omgaat in het afgeven van vergunningen en open staat voor creatieve ideeën vanuit de sector. Denk hier bijvoorbeeld aan een kermis op een andere locatie, een extra dag voor een festival of een toneelvoorstelling in een leegstaand kantoorpand. 

Dieke van Groningen stelt dat de gemeente Rotterdam dezelfde open ja-tenzij mentaliteit moet aannemen zoals ze dat momenteel bij de horeca doen. "Juist nu is meedenken en creativiteit vanuit de overheid belangrijk" 

De culturele sector staat te springen om na een jaar stilstand weer maximaal uiting te geven aan hun creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. De culturele sector heeft zelf ook ideeën om snel te herstellen, daarom wil de Rotterdamse VVD dat de gemeente ook in gesprek gaat met de creatieve makers en culturele ondernemers. “Het is van belang om ruimte te geven aan de culturele sector zodat zij de schade van de coronacrisis kunnen inhalen” zegt Lansink-Bastemeijer. 

Raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer blijft zich inzetten voor de culturele sector. Want deze sector heeft het erg zwaar gehad de afgelopen tijd en verdient alle ruimte om de schade in te halen. Verruiming en coulance bij vergunningverlening en het openstaan voor creatieve ideeën is nodig voor een goed en snel herstel van de culturele sector. 

Benieuwd naar de vragen? Klik hierRotterdam sterk tijdens corona Ondernemersstad Pascal Lansink-Bastemeijer Dieke van Groningen
WORD VVD'ER